Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pļaviņš un viņa treneris Birzulis no Rīgas domes saņems 4000 latu; Šmēdiņu prēmēs Kuldīga

Papildus valsts piešķirtajai prēmijai Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks rīdzinieks Mārtiņš Pļaviņš un viņa treneris Aigars Birzulis no Rīgas domes saņems 4000 latu lielu naudas balvu katrs. Savukārt otrs bronzas medaļnieks Jānis Šmēdiņš prēmiju saņems no Kuldīgas novada pašvaldības - par tās apmēru vēl tiks lemts.

To paredz Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas šonedēļ pieņemtais lēmums par naudas balvām galvaspilsētas sportistiem, kuri Olimpiskajās un Paraolimpiskajās spēlēs uzrādīs augstus rezultātus.

Savukārt Kuldīgas novada dome katru gadu atbalsta savus labākos sportistus, - arī Šmēdiņam no pašvaldības budžeta šogad jau tika piešķirti 1000 lati.

"Mēs ļoti lepojamies ar Šmēdiņa panākumiem olimpiskajās spēlēs. Vakar vairākās Kuldīgas kafejnīcās līdzjutēji kopīgi televizora ekrānā sekoja līdzi sacensību norisei," informēja Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa. Iespējams, Šmēdiņa sasniegums olimpiskajā spēlēs dos impulsu beidzot īstenot jau sen lolotu ieceri par smilšu volejbola halles izveidi Kuldīgā, pieļāva Bērziņa.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja šodien tērpusies gaiši zaļās krāsas, solidarizējoties ar Šmēdiņu un Mārtiņu Pļaviņu, kas spēlēja savos zaļajos laimes krekliņos, liecina ieraksts Kuldīgas novada domes tvitera kontā.

Arī valdība piešķir naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportistiem, viņu treneriem, apkalpojošajam personālam, tajā skaitā sporta ārstiem, un attiecīgā sporta veida federācijai.

Individuālajos sporta veidos sportistiem, viņu treneriem un personālam par olimpisko bronzas medaļu pienākas balva līdz 36 000 latu, komandu sporta spēlēs - līdz 108 000 latu. Par balvas piešķiršanu un tās apmēru lemj Latvijas Nacionālā sporta padome un valdība.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), kurš Pļaviņu un kuldīdznieku Jāni Šmēdiņu ar izcīnīto medaļu Londonā sveica klātienē, savā tviterkontā jau paziņojis, ka "sasniegums, protams, tiks atbilstoši novērtēts".

Kā ziņots, Latvijas pludmales volejbolisti Pļaviņš un Šmēdiņš olimpisko spēļu mačā par trešo vietu uzvarēja Ričardu Šuilu un Reineru Numerdoru no Nīderlandes. Šī ir Latvijas pirmā medaļa Londonas Olimpiādē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi