Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Pie F-1 stūres atkal sēdīsies sieviete

Sūzija Vulfa no Skotijas vasarā gatavojas sēsties pie Pirmās formulas (F-1) bolīda stūres, kļūstot par pirmo sievieti kopš 1992.gada, kura piedalījusies kādā no nedēļas nogales posmiem, pirmdien paziņojusi Williams komanda.

Šobrīd 31 gadu vecā Vulfa jau kādu laiku ir Williams komandas attīstības braucēja, bet nu viņa gatavojas šīs vienības sastāvā jūlijā piedalīties Lielbritānijas un Vācijas posmu pirmajos treniņbraucienos. Līdz ar to Skotijas pārstāve kļūs par pirmo sievieti kopš 1992.gada, kura piedalījusies kādā no Lielās balvas izcīņas notikumiem.

Pirms 22 gadiem itāliete Džovanna Amati, braucot F-1 formulā, piedalījās Brazīlijas posma kvalifikācijas sacensībās, taču pašās sacīkstēs viņa toreiz iekļūt nespēja.

F-1 sacensībās līdz šim piedalījušās divas sievietes - 1958.gadā itāliete Marija Terēza de Filipisa piedalījās trijās sacīkstēs, bet pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu vidū brauca viņas tautiete Lella Lombardi, kura 1975.gadā Spānijas Grand Prix izcīnīja sesto vietu.

Zīmīgi, ka Williams ar savu paziņojumu nākusi klajā tikai desmit dienas pēc tam, kad cita F-1 komanda Sauber pavēstījusi, ka tās braucēja Simona de Silvestro gatavojas iegūt superlicenci, lai startētu sacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi