Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināta - Latvijas galvenās cerības neiekļūst finālsacensībās EČ vieglatlētikā telpās

Inetai Radēvičai un Mārim Urtānam nav izdevies kvalificēties finālsacensībām Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās, kas piektdien sākās Parīzē.

Trīssoļlēkšanas kvalifikācijas sacensību pirmajā mēģinājumā Radēviča atkārtoja šosezon sasniegto personisko rekordu telpās 13,89 metri, kas pēc pirmās lēcienu sērijas viņu ierindoja sestajā vietā.

Otrajā kārtā pagājušā gada Eiropas čempione tāllēkšanā atspērās krietnu sprīdi pirms dēlīša (13,76 m) un summā noslīdēja uz desmito vietu. Rezultātu neizdevās uzlabot arī trešajā lēcienā (13,86 m), un sacensības Inetai beidzās ar 12.vietu 20 dalībnieču konkurencē.

Labāko rezultātu kvalifikācijā sasniedza Natālija Kutjakova no Krievijas – 14,44 metri. Vietu starp astoņām finālsacensību dalībniecēm garantēja 14,01 metrus tāls lēciens (automātiskais normatīvs bija 14,10 m).

Lodes grūšanas kvalifikācijas pirmajā mēģinājumā Māris Urtāns sasniedza 19,32 metrus, par vairāk nekā metru atpaliekot no sava personiskā rekorda. Otrajā viņš šo rezultātu neuzlaboja (19,23 m), bet trešajā nopelnīja “nullīti”.

Summā tas deva 12.vietu 23 lodes grūdēju konkurencē. Kā pēdējais astotais finālā iekļuva krievs Ivans Juškovs – 19,75 metri.

Finālā neizdevās iekļūt arī tāllēcējam Elvijam Misānam. Kvalifikācijas sacensību pirmajā mēģinājumā viņš sasniedza 7,86 metrus, bet otrajā pārkāpa atspēriena dēlītim un pirms trešās lēcienu sērijas divu grupu summā ieņēma devīto vietu (finālā iekļuva astoņi labākie).

Diemžēl trešajā uzlabot rezultātu neizdevās (7,75 m) un 30 dalībnieku konkurencē Misāns palika desmitajā vietā. Fināla astoņniekā varēja iekļūt ar trīs centimetrus tālāku lēcienu.

Vēl piektdien Misāns piedalījās kvalifikācijas sacensībās trīssoļlēkšanā un ar 16,10 metrus tālu trešo mēģinājumu ieņēma 18.vietu 23 dalībnieku konkurencē (šosezon viņš bija lēcis 16,40 m).

Savukārt Normunds Pūpols ierindojās priekšpēdējā 22.vietā augstlēkšanas kvalifikācijas sacensībās. Viņš pārvarēja 2,17 metrus, bet 2,22 m augstumā novietoto latiņu trīs reizes nogāza.

(papildināta ar 9.-10.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi