Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nopietns pieteikums

Olimpisko sezonu ar blīkšķi atklājis Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs, kurš ar uzvaru Pasaules kausa pirmajā posmā Ungārijā spēra platu soli tuvāk dalībai šovasar paredzētajās Tokijas spēlēs.

''Visas disciplīnas man izdevās ļoti labi un parādīju savu labāko sniegumu,'' gandarīts par paveikto bija Latvijas izlases līderis. 

Pasaules kausa posms Ungārijā bija pirmās tik augsta līmeņa sacensības modernajā pieccīņā vairāk nekā gada laikā. Liela daļa to dalībnieku gan startēja arī marta sākumā turpat notikušajā Ungārijas atklātajā čempionātā, kurā Švecovs ar izcīnītu piekto vietu apliecināja gatavību sacensties ar vadošajiem sportistiem. 

Kvalifikācijā Švecovs izcīnīja septīto vietu savā grupā, bet otrs Latvijas pārstāvis Oleksandrs Pinčuks palika 29. pozīcijā, netiekot uz pamatsacensībām. Tajās Švecovs sasniedza otru labāko rezultātu paukošanā un jāšanā, bet peldēšanā bija septītais. Apvienotajā šaušanas un skriešanas disciplīnā, kas ierasti bijis Pāvela klupšanas akmens, viņš finiša taisnē vairākkārt meta bažīgu skatu atpakaļ, tomēr nosargāja uzvaru pār ēģiptieti Ahmedu Hamedu.

''Biju lietas kursā par konkurentiem aiz manis, tāpēc skrēju, cik ātri vien varēju. Joprojām cīnos par olimpisko ceļazīmi, tāpēc šī uzvara man bija ļoti vērtīga,'' neslēpa sportists, kurš iepriekš Pasaules kausā nebija izcīnījis augstāku vietu par astoto. 

Vēl divi Pasaules kausa posmi aprīlī notiks Bulgārijā, bet maija vidū Ungārijā plānotas finālsacensības. Cīņā par dalību olimpiskajās spēlēs svarīgs starts būs arī jūnija sākumā Ēģiptē paredzētais pasaules čempionāts, kur atsevišķi tiks sadalītas trīs ceļazīmes, bet vēl astoņi olimpieši uzreiz pēc tam tiks noteikti pēc pasaules ranga. Tajā Švecovs pēc panākuma pakāpies uz 23. vietu, kamēr Pinčuks un vēl viens Latvijas pasi saņēmušais Ukrainas sportists Ruslans Nakoņečnijs ir attiecīgi 96. un 100. vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi