Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nakoņečnijs: Peldēšana bija viduvēja un kopumā viss bija viduvējs

Pirmais olimpiskais starts naturalizētajam modernās pieccīņas sportistam Ruslanam Nakoņečnijam nebija sekmīgs. Jau no pirmās disciplīnas Nakoņečnijs bija astes galā un tā arī nespēja veikt kāpumu augšup. Rio olimpiādē vienīgais Latvijas pārstāvis Nakoņečnijs ar 1386 punktiem ieņēma 28. vietu.

Pēc maratonista Valērija Žolneroviča atteikšanās no starta beidzamā pietura Latvijas sportistu skrējienā pa Rio olimpiskajiem objektiem bija Deodoro stadions, kurā sacentās sportists ar uzvārdu Nakoņečnijs. Pēc paukošanā izcīnītajām 15 uzvarām un piedzīvotajiem 22 zaudējumiem Ruslans ieņēma 30. vietu. Pēc trim disciplīnām Nakoņečnijs bija 28. pozīcijā un šo vietu arī saglabāja sacensību nobeigumā.

"Labdien, labdien draugi!" draudzīgā tonī latviski ar žurnālistiem sasveicinājās Latvijas pilsonību ieguvušais modernās pieccīņas sportists Ruslans Nakoņečnijs. Latviski vēl pateica. "Šīs man ir pirmās olimpiskās spēles. Būs strādāt, daudz strādāt…", bet tad pārgāja uz krievu valodu, jo tā tomēr var labāk izteikt savas domas.

"Ir mums par ko aizdomāties, tomēr turpināsim strādāt un gatavoties. Pozitīvās emocijas un pieredze olimpiādē ir iegūta."

Ruslans norādīja, ka tā neesot mūsu vieta. Komentārā vairākkārt izskanēja daudzskaitļa forma, lai gan startēja jau viņš viens pats. "Bija maz laika sagatavoties olimpiādei, jo sezona jau it kā bija beigusies. Šosezon ļoti nopietni pastrādājām. Bijām astotie Eiropas čempionātā. Varējām cerēt un arī gribējās sasniegt labāku rezultātu. Savu iespaidu atstāja arī olimpiskā atmosfēra. Tā sajūta, kāda apjoma sacensības ir nokļūts. Turpināsim strādāt. Šaušanā bija piecas vai četras kļūdas. Varēju labāk, lai gan nebija arī slikti. Daudz šķēršļus nositu, jo zirgs nebija viegls. Pēc tehniskiem parametriem man jāšana patika – kā es sēdēju un kā vadīju zirgu. Izlozē ar zirgu gan nepaveicās. Ar šo zirgu startēja arī Gvatemalas sportists un parādīja vēl sliktāku rezultātu. Peldēšana bija viduvēja un kopumā viss bija viduvējs. Pagaidām vēl nesasniedzu labāko rezultātu." Nakoņečnijs apstiprināja, ka viņa klupšanas akmens pagaidām ir paukošana. "Tas ir tehnisks veids un pirms starta man bija arī daudz emocijas."

Pirms sacensībām Ruslans ir koncentrējies uz katru disciplīnu. "Es nedomāju par vietu, bet gan par katra elementa izpildīšanu. Ja sāk domāt par vietu, vispār neviens veids vairs nesanāk. Ja atklāti, tad gribējās, protams, iekļūt desmitniekā. Turpināsim strādāt," vēlreiz atkārtoja sportists.

Tikai divas nedēļas pirms olimpiādes Nakoņečnijs uzzināja, ka no rezervista ir iekļauts Rio dalībnieku skaitā. "Trīs nedēļas pirms olimpiādes bija Eiropas čempionāts. Tur vajadzēja parādīt labu rezultātu, lai paliktu izlases sastāvā (acīmredzot bija domājis Latvijas Olimpisko vienību – M.Z.). Mums akcents tomēr bija uz Eiropas mačiem. Šosezon man bija ļoti daudz sacensību, tāpēc arī pietrūka laika sagatavošanās procesam. Divas nedēļas un starts, divas nedēļas un atkal sacensības. Šī iemesla dēļ nebija iespēja kā citiem aizbraukt trenēties uz augstkalni, un izdarīt bāzes darbu skriešanā un peldēšanā. Ja es būtu zinājis ātrāk, ka olimpiādē startēšu, nebūtu tik daudz startējis un galvenais akcents būtu tieši uz olimpiskajām spēlēm. Labākais variants jau ir pa tiešo no Eiropas čempionāta kvalificēties olimpiādei, nevis pēc tam rauties, kur tik vien var, lai tiktu uz spēlēm. Šai ziņā labāk ir nostartēt labi vienās sacensībās un tad gatavoties olimpiskajām spēlēm. Bet nekas – strādāsim un gatavosimies nākamajā olimpiskajā ciklā. Ir man motivācija un gribēšana. Ir arī viss pārējais, lai strādātu un attīstītos uz priekšu."

Otro vietu Rio izcīnīja Nakoņečnija tautietis ukrainis Pavlo Timoščenko. "Skola Ukrainā ir laba. Es ar viņu kopā esmu startējis. Domāju, ka Krievijai parādīsim, ka arī mums būs medaļa."

"Paldies, draugi, paldies!" Nakoņečnijs kā sāka, tā arī beidza sarunu draudzīgi noskaņots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi