Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latvijas pieccīņnieki Eiropas čempionātā Bātā mērķēs uz Rio ceļazīmēm

Labākā, bet ne pēdējā iespēja kvalificēties 2016. gada olimpiskajām spēlēm Latvijas modernās pieccīņas pārstāvjiem būs šonedēļ Lielbritānijas pilsētā Bātā notiekošajā Eiropas čempionātā. Astoņi labākie iegūs ceļazīmes uz Riodežaneiro, bet labas izredzes kvalificēties olimpiskajām spēlēm būs arī desmitnieka tuvumā finišējušajiem sportistiem, tāpēc Latvijas komanda uz britu salām devusies maksimāli kuplā sastāvā un cer labot kļūdas, kuru dēļ šovasar piedzīvota neveiksme pasaules čempionātā.

Olimpiskā kvalifikācija modernajā pieccīņā ir pietiekami piņķerīga, taču paver itin labas izredzes tikt uz spēlēm arī tiem, kuriem kāds no svarīgākajiem startiem nav izdevies. Priekšroka ir šī gada Pasaules kausa finālsacensību uzvarētājam, 2015. un 2016. gada pasaules čempionāta medaļniekiem, kā arī labākajiem kontinentālo sacensību sportistiem (astoņiem no Eiropas), turklāt 1. jūlijā vēl seši no iepriekš nekvalificējušamies sportistiem uz Riodežaneiro tiks pēc olimpiskā ranga. Tā visa starpā jāpatur prātā, ka no katras valsts var būt pa diviem atlētiem vīriešu un sieviešu konkurencē. "Pirms iepriekšējām olimpiskajām spēlēm Deniss Čerkovskis Eiropas čempionātā bija četrpadsmitais, taču beigu beigās kvalificējās, jo citi augstāk finišējušie bija jau kvalificējušies olimpiādei. Jāņem vērā, ka Eiropas sportisti tomēr dominē arī pasaulē, tāpēc iegūst vairumu ceļazīmju arī pasaules līmenī. Tas nozīmē, ka jābūt maksimālai koncentrācijai arī tad, ja ir iespēja gūt vietu labāko desmitnieka tuvumā," Eiropas meistarsacīkšu nozīmi izceļ Latvijas Modernās pieccīņas federācijas valdes loceklis Andris Feldmanis.

Latvijas modernās pieccīņas sportisti bijuši pārstāvēti visās olimpiskajās spēlēs kopš neatkarības atjaunošanas, turklāt 2004. gadā Atēnās šī sportaveida pārstāve Jeļena Rubļevska izcīnīja olimpisko sudraba godalgu, bet Deniss Čerkovskis tikai neveiksmīgas izlozes jāšanas sacensībās dēļ palika soli aiz goda pjedestāla. Tiesa, kopš 2004. gada viņiem nav atradušies sekotāji, un attiecīgi 39 un 36 gadus vecie sportisti ir mūsu galvenās cerības startam arī Rio. Šosezon Latvijas komandā sevi pieteica arī ukrainis Ruslans Nakoņečnijs, taču pēc uzvaras šīs sezonas Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā viņam šādam rezultātam nav izdevies pietuvoties, turklāt vēl jānokārto visi dokumenti, lai viņš Latviju varētu pārstāvēt olimpiskajās spēlēs. 

Visu rakstu par Latvijas modernās pieccīņas izlases gatavību Eiropas čempionātam lasiet trešdienas, 19.augusta, laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi