Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas pāris izcīna 3. vietu pasaules junioru čempionātā 10 dejās

Latvijas sporta deju pāris Jegors Prokins un Poļina Karimova izcīnījuši trešo vietu 30 pāru konkurencē pasaules junioru (14-15 g.) čempionātā 10 dejās (5 Standartdejas + 5 Latīņamerikas dejas), kas sestdien, 3. jūnijā, norisinājās Vācijas pilsētā Brēmenē, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Jūnija pirmajā nedēļas nogalē Vācijā norisinājās junioru pirmais šī gada pasaules čempionāts sporta dejās, kas pulcēja 30 valstu labākos pārus 14-15 gadus veco dejotāju vidū. Latviju pārstāvēja valsts čempioni no Rīgas Jegors Prokins un Poļina Karimova (Bossa Nova), kuriem šis ir pirmais gads šajā vecuma grupā un līdz ar to arī debija kādā no šāda mēroga čempionātiem.  Līdz šim jaunākajās grupās viņi bija guvuši lielus panākumus pasaules reitinga sacensībās, tāpēc no viņiem tika gaidīts augsts rezultāts.

Rīdzinieki to arī sasniedza, lai arī fināla sešiniekā viņi iekļuva ar noslēdzošo sesto rezultātu. Finālā Latvijas pāris līdzvērtīgi cīnījās par bronzu ar lietuviešiem Lukasu Jasinevičusu/Meidu Kibartaiti. Lai arī Jegoram ar Poļinu izdevās dienvidu kaimiņus kopsummā apsteigt par astoņiem punktiem, tomēr atsevišķi pa dejām abi pāri bija līdzvērtīgi, it īpaši Standartdejās (ST), kur lietuvieši Latvijas dejotājus apsteidza divās dejās. Arī Igaunijas pāris ST dejās “mina uz papēžiem” Prokinam un Karimovai. Taču kopsummā mūsu pārim trešā vieta, tiekot pie pirmās medaļas.

Lietuvieši ieņēma ceturto vietu, bet igauņiem piektā vieta. Uzvarot visās desmit dejās, triumfēja Vāciju pārstāvošie dejotāji Jigits Bairaktars ar lietuvieti Lukrēciju Kuraiti. Stabila otrā vieta rumāņiem Mariusam Padureanam un Adelinai Stanciu.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi