Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas pāris ceturtdaļfinālā Eiropas čempionātā U21 Latīņamerikas dejās

Svētdien, 17. decembrī, Rīgā notikušajā Eiropas čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās U21 grupā rīdzinieki Armands Goldbergs un Anastasija Čerņigova vienīgie no Latvijas iekļuva ceturtdaļfinālā, iegūstot 21. vietu.43 pāru konkurencē, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Noslēdzošajā dienā izstāžu centrā Ķīpsalā notiekošā Starptautiskajā sporta deju festivāla “Baltic Grand Prix 2023” ietvaros norisinājās pirmais Eiropas U21 čempionāts LA dejās. Vairākus gadus šai vecuma grupai ir notikuši pasaules čempionāti, bet šogad pirmo reizi norisinājās kontinenta čempionāti visās trijās deju programmās. Līdz ar to Rīga un Latvija kļuva vēsturiska kā pirmā Eiropas U21 LA deju čempionāta norises vieta.

Pirms diviem mēnešiem pasaules čempionātā U21 LA dejās Latvijas dejotāji neiekļuva astotdaļfinālā, bet šoreiz mūsu valsts bija pārstāvēta ceturtdaļfinālā. Sekmīgi nostartējot pārdejošanā, Armands Goldbergs un Anastasija Čerņigova bija to sešu pāru vidū, kuri tomēr pārvarēja pirmo kārtu un iekļuva ceturtdaļfinālā. Viņiem izdevās kopumā apsteigt pusi no konkurentiem un ieņemt 21. vietu. Arī pirms mēneša Salaspilī notikušajā pasaules čempionātā U21 Standartdejās Armands ar Anastasiju  bija ceturtdaļfinālistu vidū, iegūstot 15. vietu un esot trešajiem no Latvijas.

Tikmēr ļoti līdzīgu rezultātu ar punkta starpību uzrādīja pārējie divi šajā čempionātā startējušie Latvijas pāri. Liepājnieki Markuss Geislers un Anita Elizabete Keire dalīja 33.-35. vietu, bet rīdzinieki Martinas Pranckus un Anastasija Lečebrina ierindojās dalītā 36.-38.vietā.

Pirmās divas vietas ieņēma tie paši pāri, kuri pasaules čempionātā. Vēlreiz nepārspēti palika Armēnijas dejotāji Jaroslavs Kiseļevs un Sofija Filipčuka, kuriem pirms mēneša bronza Salaspilī Standartdejās. Atkal sudraba medaļu nopelnīja itāļi Luidži Laroka un Marika Skerra, bet pie pirmās medaļas karjerā tika trešo vietu ieguvušie ukraiņi Maksims Praničuks un Anna Kušnira, kuri oktobra sākumā pasaules čempionātā ierindojās tikai 24. vietā.

Ceturto vietu ieguva otrs itāļu pāris, bet ar vienādu punktu skaitu piektie bija Vācijas dejotāji, kuri tomēr apsteidza Lietuvas pāri.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi