Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Latvijas handbolisti nodrošina vietu EČ kvalifikācijas turnīra nākamajā kārtā

Bez zaudējumiem 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra 1. kārtu Turcijā pabeidza Latvijas handbola valstsvienība. Tiesa, arī uzvara trīs spēlēs gūta tikai viena, tāpēc nācās palikt otrajā vietā grupā, tomēr nākamajā kārtā izdevās iekļūt - no 2.vietu ieguvējām labāki rādītāji bija tikai Izraēlai.

Piepildījās pirmsturnīra prognoze gan par pastarītes Maltas nespēku (10:36 pret Latviju, 19:56 pret Igauniju), gan par ievērojamo mājas sienu atbalstu Turcijas komandai.

Pēdējos gados ne visai sekmīgi spēlējušie laukuma saimnieki aizlika kāju priekšā spēcīgajai Igaunijas komandai (39:35), un arī latvieši pret Turciju lielāko spēles daļu bija iedzinēju lomā. Galotnē gan tuvāk uzvarai bija mūsu handbolisti, taču vienu vārtu pārsvaru noturēt neizdevās (20:20).

Izšķirošajā, pēdējā, spēlē Latvijas komandai būtu pieticis ar uzvaru pār Igauniju, lai praktiski nodrošinātu vietu kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā, - panākums ar piecu vārtu pārsvaru garantētu uzvaru grupā, bet uzvara ar mazāku starpību nodrošinātu pietiekami daudz punktu, lai droši sagaidītu pārējo grupu otro vietu ieguvēju bilanci. Svētdien vēlajā spēlē turki ar 37:17 pārspēja Maltu un izcīnīja 1.vietu grupā.

Lai arī vēl otrā puslaika pirmajā pusē Latvijai bija četru vārtu pārsvars, to nosargāt neizdevās, un trīs sekundes pirms cīņas beigām ar 27:26 vadībā bija igauņi. Dainim Krištopānam ar iespaidīgu soda metienu pāri pretinieku spēlētāju mūrim līdz ar spēles beigu signālu izdevās gūt neizšķirtu nesošos vārtus un dzēst Igaunijas komandas pēdējo cerību pakāpties uz otro vietu grupā.

Latvijas komandas spēlē priecēja aizsardzība un vārtsargu Raimonda Šteina un Edgara Kukšas sniegums, jo trīs spēlēs ielaisti tikai 57 vārti.

Tajā pašā laikā varēja vēlēties labāku sniegumu uzbrukumā, kur gan bija jāiztiek bez virknes vadošo spēlētāju - savainotā Aivja Jurdža, Ģirta Lilienfelda un Jāņa Grišanova, kā arī diskvalificētā Māra Veršakova.

Otrajā kvalifikācijas kārtā Latvijas handbolisti tiksies ar Horvātijas, Ungārijas un Slovākijas izlasēm. Viena spēle ar katru pretinieku būs jāaizvada savā laukumā, bet otra notiks izbraukumā. Kvalifikācijas spēles norisināsies no šī gada oktobra līdz 2013.gada jūnijam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi