Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvija otro reizi pēc kārtas uzvar Ziemeļeiropas čempionātā sporta dejās

Pirms trim gadiem izcīnīto Ziemeļeiropas čempionu titulu aizstāvējuši Latvijas dejotāji, kuri svētdien, 4.septembrī, Helsinkos komandu ieskaitē izcīnīja pirmo vietu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Pirms trim gadiem Norvēģijas galvaspilsētā Oslo notikušajā Ziemeļeiropas čempionātā sporta dejās desmit valstu konkurencē uzvaru izcīnīja Latvija. Sakarā ar Covid-19 ierobežojumiem 2020.gadā un 2021.gadā čempionāts netika rīkots, tāpēc pagājušajā nedēļas nogalē uz Somijas galvaspilsētu Latvijas pāri devās aizstāvēt savu titulu. Apsteidzot igauņus, lietuviešus, dāņus, zviedrus, norvēģus, poļus, vāciešus, islandiešus un mājiniekus somus mūsu dejotāji aizstāvēja titulu.

Pieaugušo grupā Latvija nebija pārstāvēta, bet jauniešu grupā (16-18 gadi) Latīņamerikas (LA) dejās 36 pāru konkurencē uzvarēja kurzemnieki Daniils Ternoviks/Sindija Granta, bet fināla septītnieku noslēdza rīdzinieki Hardijs Vahtra/Karīna Kārkliņa. Arī Standartdejās (ST) Latvija bija tuvu uzvarai, bet spraigā cīņā ar lietuviešiem otro vietu ieguva rīdzinieki Ernests Dimants/Marija Paščenko. Savukārt trīs pāru līdzīgajā cīņā par trešo vietu otro godalgu Latvijai šajā programmā sarūpēja Vahtra ar Kārkliņu, kamēr rīdzinieki Klāvs Kokins/Karolīna Dimanta ar vienādu punktu skaitu ar lietuviešiem ieņēma 4.vietu.

Junioru II grupā (14-15 g.) ST dejās izpaudās Latvijas pāru dominance, jo 34 pāru vidū pirmās četras vietas aizņēma rīdzinieki. Pārliecinoši uzvarēja Ričards Krīviņš/Marija Golubeva, bet līdzīgajā pārējo trīs mūsu pāru cīņā iznākums bija šāds: otrie – Klāvs Riemers Silarājs/Patrīcija Mariņaka, trešie – Armands Goldbergs/Anastasija Čerņigova, bet ceturtie – Juris Zeiza/Eva Grāvere. Finālā dejoja arī piektais Latvijas pāris – Haralds Baltalksnis/Estere Rūja, kuriem sestā vieta.

Arī LA dejās pirmo vietu ieguva Krīviņš ar Golubevu, bet šajā deju programmā uzvara nācās daudz grūtāk, jo Rumbā uzvarēja un pārējās dejās tuvu bija lietuvieši, bet Sambā un Ča-Ča-Čā “uz papēžiem mina” arī igauņi. Fināla sešinieku noslēdza Kristiāns Kalvāns/Patrīcija Vindele un Zeiza/Grāvere.

Arī Junioriem I (12-13 g.) ST dejās izpaudās Latvijas pāru dominance, jo goda pjedestālu nedaudz vairāk nekā 20pāru konkurencē aizņēma tikai mūsu valsts pārstāvji – Jegoram Prokinam/Poļinai Karimovai pirmā vieta, Raiens Dūša/Dana Ļebedeva ieņēma otro vietu, bet uz pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Aleksejs Ščerbakovs/Vladislava Grigaļčuka. LA dejās trijniekā iekļuva divi Latvijas pāri. Vēlreiz vienbalsīgu labāko vērtējumu saņēma Prokins ar Karimovu, bet trijnieku noslēdza Iļja Kahurovskijs/Nikola Marta Dambīte. Abās programmās 5.vietu ieguva Romāns Bogdanovs/Debora Čerepanova, bet LA dejās fināla sešinieku noslēdza Dūša/Ļebedeva.

Sesto uzvaru Latvijai nodrošināja Edvards Zeiza/Diāna Bolbāte, kuri bērnu grupā (līdz 11 gadiem) ST dejās ļoti līdzīgā cīņā ieguva vienādu punktu skaitu ar vēl vienu Latvijas pāri Arsēniju Lačinovu/Elizabeti Podoiniku, kuri ar 3.vietu LA dejās bija vienīgais mūsu pāris trijniekā. Piektā un ceturtā vieta 14 pāru vidū Kristiānam Albiņam/Nikolai Bielousovai.

Senioru grupā ne tikai vienīgo godalgu, bet arī fināla vietu Latvijai sarūpēja Gatis un Jūlija Simsoni, kuri aiz vāciešiem izcīnīja otro vietu ST dejās. LA dejās 18 pāru vidū visi trīs Latvijas pārstāvji iekļuva pusfinālā, taču ierindojoties aiz fināla. Vistuvāk fināla sešiniekam tika Kalvis un Dian Deaki, kuriem 7.vieta. Savukārt Ingus Stauģis/Jeļena Doņina un Sergejs un Kristīne Latņikovi ieņēma attiecīgi 9. un 10.vietu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi