Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kumulatīvajam rādītājam samazinoties līdz 320, varētu palielināt āra treniņos pieļaujamo cilvēku skaitu

Sporta treniņu norise svaigā gaisā līdz 20 personām bez ģērbtuvju izmantošanas varēs norisināties, ja 28.aprīlī Latvijas Covid-19 divu nedēļu saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniegs 320 slieksni, ceturtdien lēma Ministru kabinetā.

Ja sporta norises vietas platība ārā to pieļauj, vienlaikus drīkstēs norisināties vairāku treniņgrupu darbs. Būtisks nosacījums ir, ka dažādu treniņgrupu plūsmas fiziski nepārklājas, kā arī tiek nodrošināta to darbības atsevišķa uzraudzība.

Savukārt no 19.maija un pie nosacījuma, ka Latvijas divu nedēļu Covid-19 kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 250 slieksni, interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu audzēkņiem sporta treniņi drīkstēs notikt arī iekštelpās. Profesionālās ievirzes skolām būs priekšroka.

Katram sportistam būs jānodrošina ne mazāk kā 35 kvadrātmetri no sporta treniņa norises telpas platības. Savukārt publiska peldbaseina lietošana būs iespējama, ja vienai personai var nodrošināt līdz 25 kvadrātmetriem no ūdens virsmas platības. 

Ja to pieļauj attiecīgās sporta treniņa norises telpas platība un audzēkņu plūsma fiziski nepārklājas, vienā sporta treniņa norises telpā viena vai vairāku sporta speciālistu vadībā varēs norisināties sporta treniņi līdz 10 audzēkņiem vienlaicīgi. 

Visa iekštelpu sporta norises vietas apmeklējuma laikā visur jāievēro divu metru distance, izņemot peldot ūdenī. Sporta treniņa laiks nedrīkstēs pārsniegt 90 minūtes, kā arī piepildījums ģērbtuvēs nedrīkstēs pārsniegt 20% un uzturēšanās ilgums tajās nepārsniegs 15 minūtes.

Tomēr sporta treniņā netiks iesaistīti audzēkņi, kas jaunāki par septiņiem gadiem, kā arī nepiedalās tās personas, kas nav tieši saistītas ar treniņa organizēšanu. Savukārt pirms treniņa norises nepieciešams apzināt plānoto izglītojamo skaitu, kā arī nodrošināt apmeklējuma uzskaiti.

Sporta treniņa laikā stingri jāievēro Sporta likumā noteiktā kārtība un sporta federācijas izstrādātie drošības protokoli. 

Trenerim vai jebkuram sporta treniņa organizatoram ir pienākums informēt vecākus vai likumiskos pārstāvjus par nepieciešamību izvērtēt audzēkņa līdzdalību treniņā, kā arī nodrošināt, ka izglītojamais neapmeklē treniņu, ja viņam ir kādas akūtas veselības problēmas vai elpceļu infekcijas slimības pazīmes. 

Pēc Lieldienu brīvdienām saglabājas prasība, ka nometnes bērniem nenotiek. Tāpat atcelti būs visi klātienes sporta pasākumi (piemēram, sacensības, paraugdemonstrējumus, priekšnesumus), izņemot starptautisko sporta federāciju sporta sacensību kalendārā iekļautās starptautiskās sporta sacensības (tai skaitā pirms sacensībām paredzētos oficiālos treniņus) izlašu sportistiem vecumā no 15 gadiem, ja tās norisinās bez skatītājiem.

Komandu sporta spēļu starptautiskās un augstāko līgu sporta sacensības varēs notikt, ja tajās tiek izcīnīts Latvijas čempiona tituls pieaugušajiem un tās norisinās bez skatītājiem. Sporta treniņi, tai skaitā interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmās, varēs notikt, ja tie tiek organizēti ārā, individuāli vai attālināti, ja vienā treniņgrupā vienlaikus organizēti pulcējas ne vairāk kā 10 personas un netiek izmantotas ģērbtuves.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi