Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Krievijas sporta ministrs aicina negaidīt daudz olimpisko medaļu no savas valsts sportistiem

Ziemas olimpiskajās spēlēs Krievijas sportistiem vienmēr sokas grūtāk nekā vasaras Olimpiādēs, tāpēc Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko aicinājis līdzjutējus negaidīt, ka valsts sportisti Soču spēlēs cīnīsies par pirmo vietu kopējā medaļu ieskaitē.

Iepriekšējās ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā Krievijas sportistiem bija vēsturiski neveiksmīgākās - trīs zelta medaļas deva tikai 11.vietu kopējā medaļu ieskaitē.

Gaidāmās olimpiskās spēles no 7. līdz 23.februārim risināsies Melnās jūras kūrortā Sočos, un Krievijas valsts vadība aktivizējusi visus resursus pasākuma sekmīgai aizvadīšanai, iztērējot vairāk nekā 50 miljardus dolāru (25,7 miljardus latu).

"Manuprāt, mūsu situācija ziemas sporta veidos ir vēl sarežģītāka nekā vasaras disciplīnās," sestdien izteicies Mutko, aicinot līdzjutējus no sportistiem negaidīt lielus brīnumus tikai tāpēc, ka sacensības notiks pašmāju sniega un ledus trasēs. "14 sporta veidos tiks sadalīti 98 medaļu komplekti, un tikai pieci no tiem ir disciplīnās, kurās mēs tradicionāli gūstam panākumus."

Mutko izteicās, ka būs laimīgs, ja Krievija valstu medaļu cīņā iekļūs labāko pieciniekā. Sporta ministrs atzina, ka valsts ekonomiskās grūtības un lēnā pēcpadomju laika pāreja zinātnes jomā liedz atzīstami konkurēt tādos sporta veidos kā bobslejs, kur liela loma ir tehnoloģiskajiem jaunumiem.

"Katra izcīnītā medaļa mūsdienās parāda valsts sociālo un ekonomisko attīstības stāvokli. Tas parāda zinātnes un tehnoloģiju attīstību līmeni," secinājis Mutko, kurš par sporta ministru kļuva 2008.gadā, pārdzīvojot izgāšanos Vankūverā.

Šī gada pavasarī Mutko bija izteicies, ka "vienīgais pieņemamais un sagaidāmais rezultāts" Sočos būs pirmā vieta nāciju medaļu cīņas noslēdzošajā kopvērtējumā. Tomēr pāris nedēļas vēlāk Krievijas sportisti neveiksmīgi startēja pasaules čempionātos, kas viņam lika teikt, ka labs būtu arī rezultāts labāko trijniekā. Tagad viņš valsts ambīcijas nobīdījis vēl zemāk, sakot, ka visa komanda darīs visu, ko spēj.

"Protams, ka mēs uzstādām mērķus startēt veiksmīgi, tomēr arī saprotam šodienas realitāti," atzina Mutko. "Tomēr varu apliecināt, ka jums nebūs neērti par mums."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi