Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Kovals izcīna ceturto vietu Dimanta līgas posmā, Rags vienpadsmitais

Olimpisko spēļu vicečempions Ainārs Kovals izcīnījis ceturto vietu Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas Dimanta līgas kārtējā posma sacensībās Stokholmā. Tālākajā no mēģinājumiem viņa mestais šķēps aizlidoja 81,18 metrus tālu. 11.vietā 12 dalībnieku konkurencē ierindojās Ēriks Rags – 72,67 metri.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Tero Pitkemeki no Somijas – 84,41 metrs, liecina rīkotāju publicētā informācija.Pirmajā mēģinājumā Kovalam izdevās, kā vēlāk izrādījās, tālākais raidījums, kas viņu pēc pirmās sērijas ierindoja trešajā vietā aiz abiem Eiropas čempionāta pirmo divu vietu ieguvējiem norvēģa Andreasa Torkildsena (82,29) un vācieša Matiasa de Cordo (81,57). Rags pirmajā metienā sasniedza 71,82 metrus – tobrīd 9.vieta.Otrajā kārtā Rags nedaudz uzlaboja rezultātu (72,67 m), bet ne vietu un noslīdēja uz 11.pozīciju. Savukārt Kovalam metiens netika ieskaitīts. Trešajā sērijā abi Latvijas šķēpa metēji nopelnīja“nullītes”, un, tā kā vēl trīs metienus izpildīja tikai astoņi labākie, Ragam sacensības bija beigušās.Ceturtajā mēģinājumā Kovals uzrādīja tikai 72,98 metrus, piekto metienu izlaida, bet sestajā šķēpa raidīja 75,50 metrus tālu. Pirms pēdējās metienu sērijas par līderi kļuva Tero Pitkemeki (84,41 m). Ne Torkildsenam, ne pašam Pitkemeki savu rezultātu sestajā mēģinājumā uzlabot neizdevās, bet de Cordo sasniedza 82,05 metrus – norvēģim un vācietim attiecīgi otrā un trešā vieta.

Jau ziņots, ka piekto vietu tāllēkšanā izcīnīja Eiropas čempione Ineta Radēviča, bet dienu iepriekš devītais lodes grūšanā bija Māris Urtāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

IAAF Dimanta līga

Kungi, šķēpa mešana
1.T.Pitkemeki (Somija) 84,41
2.A.Torkildsens (Norvēģija) 83,63
3.M.de Cordo (Vācija) 82,05
4.A.Kovals (Latvija) 81,18
11.Ē.Rags (Latvija) 72,67

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi