Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jātnieks Neretnieks gatavs startam pasaules čempionātā

Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks ar savu olimpisko partneri Valūru ieradušies Herningā, Dānijā, lai startētu ECCO FEI World Championships. Vakar visi Pasaules čempionātam pieteiktie konkūra zirgi piedalījās obligātajā veterinārajā izvadē, Valūrs pirmo veterināro izvadi izgāja veiksmīgi un ir pielaists startiem. Šodien sportisti pirmo reizi aizvadīs lekšanas treniņu galvenajā arēnā.


“Man tiešām ir svētku sajūta, visi mūsu komandā esam ļoti pozitīvi noskaņoti, kopumā šeit visur valda pacilāts un pozitīvs noskaņojums. Pasaules čempionāts notiek tikai reizi četros gados un ir otrs nopietnākais turnīrs uzreiz aiz olimpiskajām spēlēm, man, protams, ir milzīgs prieks par iespēju šeit startēt ar savu olimpisko partneri Valūru. Herningā viss ir lieliski organizēts, skaidrs, viss notiek precīzi. Patīkami, ka šoreiz vienlaicīgi notiek četras disciplīnas, šodien veretinārā izvade bija arī Latvijas paraiejādes komandai, noteikti iesim atbalstīt arī viņus startos,” saka Kristaps Neretnieks.

“Pēc ceļa Valūrs izskatījās ļoti apmierināts, atbrauca labā omā, ceļš no Latvijas viņu nebija nogurdinājis. Atšķirībā no Tokijas, ceļš līdz Herningai bija daudz vieglāks un īsāks, šobrīd Herningā laikapstākļi un temperatūra ir ļoti optimāla, nav par karstu. Zirgiem ir pieejams SPA centrs ar ūdens trenažieriem, solārijiem, kāju dzesēšanas baseiniem, kopumā apstākļi šeit ir lieliski, par visu tiešām ir padomāts,” saka komandas veterinārārsts Nauris Laizāns.

Pirmais starts komandu un individuālajā ieskaitē konkūrā būs trešdien, 10.augustā 12.00. Startiem konkūrā pieteikti 123 zirgi, vakar pieci neizgāja veterināro izvadi, pēc atkārtotas izvades šodien būs skaidrs, cik sportistu startēs “ECCO FEI World Championships” konkūra disciplīnā.

“Mēs iepriekš pasaules čempionātā startējām pirms astoņiem gadiem Normandijā, toreiz ar ērzeli Conte Bellini palikām 72.vietā, šajā pasaules čempionātā noteikti mērķējam uz augstāku pozīciju,” saka sportists.

Pasaules čempionāts ir lielākais jātnieku sporta forums, kopumā desmit dienās ECCO FEI Pasaules čempionāta ietvaros Herningā pulcēsies apmēram 1200 zirgu, kuri sacentīsies iejādes, konkūra, voltizēšanas un paraiejādes disciplīnās. 
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi