Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Neretnieks uzvar Grand Prix maršrutā Rīgā

Svētdien, 16.jūnijā, skatītāju pilnu tribīņu priekšā spīdošu uzvaru Pasaules kausa Centrāleiropas zonas Rīgas posma Grand Prix maršrutā izcīnīja Latvijas sportists Kristaps Neretnieks ar Zangershaides šķirnes zirgu Tender Van De Kleiberg Z.

Grand Prix pamatmaršrutā piedalījās seši Latvijas dueti, no kuriem nekļūdīgi bija Aleksandrs Šakurovs ar zirgu Fillmore DB un Kristaps Neretnieks ar diviem zirgiem Corlansky-Pro un Tender Van De Kleiberg Z, kavalificējoties pārlekšanai. Saīsinātajai distancei kvalificēties izdevās tikai četriem pāriem, tostarp arī Kirgizstānas sportistei Valērijai Sokolovai ar zirgu Jackpot TN.

Kā pirmais pārlekšanā startēja Aleksandrs Šakurovs, kurš pamatmaršrutā finišēja bez soda punktiem 79,36 sekundēs, gandrīz neiekļaujoties laika normā, kas bija noteikta 80 sekundes. Pārlekšanas maršrutu sportists veica bez soda punktiem 48,26 sekundēs. Uzreiz aiz viņa startēja Kristaps Neretnieks ar Corlansky-Pro, būdams nekļūdīgs un uzrādot labāku laiku, 43,15 sekundes. Tā kā jātnieki pārlekšanu veic tādā secībā, kā tai kvalificējušies pamatmaršrutā, līdzjutēji nepacietīgi gaidīja tiesnešu noteiktās10 minūtes līdz uz starta devās Kristaps Neretnieks ar otru zirgu Tender Van De Kleiberg Z. Ar šo zirgu Neretnieks uzrādīja vēl labāku laiku, 42,03 sekundes, un izvirzījās vadībā, atvirzot Šakurovu trešajā pozīcijā. Godalgu sadalījumu vēl varēja mainīt jātniece no Kirgizstānas, taču, būdama ātrāka par Šakurovu, bet neapsteidzot Neretnieku, pārlekšanā gāza vienu šķērsli, ieguva četrus soda punktus. Līdz ar to, uzvaru un otro vietu Grand Prix izcīnīja Kristaps Neretnieks, trešajā vietā Aleksandrs Šakurovs, bet ceturtajā pozīcijā Valērija Sokolova. Pirmajā sešiniekā iekļuva arī Uzbekistāna un Lietuva.

"Pirmkārt, es vēlos paslavēt laukumu, kas šogad bija ļoti augstā līmenī. Ja šādi varētu to uzturēt arī turpmāk, tas būtu ideāli. Prieks, ka sacensībās bija tik daudz līdzjutēju. Abi zirgi bija ļoti labā formā un gatavi Grand Prix lekt nekļūdīgi, kas man arī izdevās. Pārlekšanā gāju ātri, lai gan zināju, ka man ir rezerve, jo gan Valērijai, gan Aleksandram ir lēnāki zirgi. Ar Tender Van De Kleiberg Z gāju ātrāk nekā ar Corlansky-Pro. Ar pirmo zirgu distances pārlekšanā jau biju pamēģinājis, zināju cik tempi tur ir, līdz ar to, ar otro zirgu varēju visu izdarīt ātrāk. Es varēju vēl ātrāk, bet šoreiz tādas nepieciešamības nebija, jo galvenie konkurenti, kuri būtu gājuši uz laiku, pārlekšanā netika. Rīgas sacensībām Grand Prix maršruts bija ļoti labs, lielisks darbs no maršrutlicēja un viņa komandas puses, pat grūti vēl kaut ko labāku iedomāties uzlikt. Man ļoti patika visi šo sacensību maršruti. Tā kā lecu visu gadu gandrīz katru nedēļu, zinu, kāds ir katra maršrutlicēja rokraksts. Šis ir ļoti labs!" pēc sacensībām pastāstīja Neretnieks.

"Savu līdzjutēju priekšā startēt ir lieliski, tas paceļ latiņu augstāk. Ja maršruts nav tas pats augstākais, tad pret skatītājiem atbildība ir liela, līdzjutēju ovācijas sacensībām dod “odziņu”. Jāsaka, ka spiediens nedaudz man bija, ka vajag izlekt tīri, tādēļ pieļāvu pavisam nelielas kļūdiņas, taču beigās viss izdevās. Visiem liels paldies par atbalstu!" viņš piebilda.

Svētdienas zemākajā maršrutā ar 115 cm augstiem šķēršļiem pirmās trīs vietas izcīnīja Latvijas sportisti. Par uzvarētāju kļuva Terēze Oliņa ar zirgu Recorda, otrajā vietā ierindojās Evita Jansone ar Penelope Cruz, bet trešajā vietā Sofija Juška ar Aragva.

Maršrutā ar 125 cm augstiem šķēršļiem labākā no Latvijas bija Līva Dreimane ar zirgu Picasso, ierindojoties otrajā vietā. CSI2-W (135 cm) maršrutā otro vietu izcīnīja Laura Penele ar zirgu Let’s Fly Z, trešajā vietā Andis Vārna ar Carloni.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi