Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

FOTO: Atklātas vasaras paralimpiskās spēles

Trešdien ar apmēram 4000 parasportistu dalību atklātas Parīzes vasaras paralimpiskās spēles.

Atklāšanas ceremonija norisinājās Konkordijas laukumā, bet sportistu parāde sākās Elizejas laukos pie Triumfa arkas, noslēgumā sportistiem ierodoties Konkordijas laukumā.

Latvijas karognesēji bija paraiejādes sportists Rihards Snikus un vieglatlēte Diāna Krūmiņa.

Ceremonijas noslēgumā Konkordijas laukumā olimpiskās lāpas stafeti veica vairāki parasportisti un stafeti noslēdza pieci Francijas parasportisti Šarls Antuāns Kuakū, Nantenina Keita, Fabjēns Lamiro, Aleksiss Hankinkēns un Elodija Lorandi, kuri iededza olimpisko uguni, tai ar gaisa balonu paceļoties gaisā. 

Atklāšanas ceremonijā piedalījās apmēram 4000 parasportistu no 186 valstu paralimpiskajām komitejām.

Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies no 28.augusta līdz 8.septembrim, un latvieši startēs vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Visplašāk Latvija tiks pārstāvēta vieglatlētikā, kur startēs četri sportisti - Apinis (diska mešana F-52 klasē), Krūmiņa (diska mešana un šķēpa mešana F-55 klasē), Dzilna (lodes grūšana F-12 klasē) un Maksims (diska mešana un šķēpa mešana F-46 klasē).

Pa vienam sportistam piedalīsies vēl četros sporta veidos. Paralimpiskajā iejādē ar zirgu "King of the Dance" startēs Snikus, velobraukšanā - Oskars Gailišs, četrās peldēšanas disciplīnās piedalīsies parapeldētājs Jurijs Semjonovs, bet šaušanas arēnā cīnīsies Margita Kanopka.

Vietu spēlēs bija izcīnījis arī paravieglatlēts Edgars Bergs, kurš bija kvalificējies lodes grūšanas sacensībām F-35 medicīnas grupā, taču viņš veselības apsvērumu dēļ no starta Parīzē atteicās.

Plānots, ka spēlēs 22 sporta veidos, sadalot 549 medaļu komplektus, sacentīsies apmēram 4400 sportistu.

Eritrejas, Kiribati un Kosovas sportisti paralimpiskajās spēlēs startēs pirmo reizi.

Pēc Krievijas 2022.gadā ar Baltkrievijas atbalstu īstenotā iebrukuma Ukrainā abu agresorvalstu sportistiem ir atļauts piedalīties spēlēs vien individuāli. Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

Sportistiem jāatbilst arī starptautisko federāciju antidopinga noteikumiem, un šo valstu karogi, himnas un nacionālie simboli netiks demonstrēti sacensību laikā.

Pirms trim gadiem Tokijā Latvijas delegācija izcīnīja piecas medaļas. Sudraba godalgu diska mešanā izcīnīja Krūmiņa diska mešanā, kā arī Snikus iejādes individuālajās sacensībās un brīvā stila disciplīnā, bet bronzas medaļu - Apinis diska mešanā un Krūmiņa - šķēpa mešanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi