Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Fogelis: Iespējams, izglītības ministre tikusi maldināta par sportistu iespējām kvalificēties olimpiskajām spēlēm

Iespējams, izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai (JV) tikusi sniegta neprecīza informācija par sportistu iespējām kvalificēties olimpiskajām spēlēm, komentējot lēmumu par pabalsta apturēšanu sportistiem, intervijā TV3 raidījumā 900 sekundes pieļāva Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) prezidents Einars Fogelis.

Viņš uzsvēra, ka karš Ukrainā nav beidzies un ir ļoti skaidra daudzu valstu, tostarp Latvijas, pozīcija saistībā ar to. Varbūt uz šāda fona kolēģi vairāk nodarbojas ar skaļiem paziņojumiem, pēc tam sākot modelēt iespējamās sekas, lēmumu par pabalsta apturēšanu vairākiem Latvijas sportistiem komentēja Fogelis.

LSFP prezidents atgādināja, ka sākumā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pārstāvis bija nācis ar paziņojumu par finansējumu, lai gan pirms tam nenotika neviena konsultācija ne ar sportistiem, ne federācijām par to, ko nozīmē dalība izlasēs un profesionālajos turnīros.

Iespējams, ministrei tika sniegta neprecīza informācija, kādā veidā var kvalificēties olimpiskajām spēlēm, piemēram, tenisā un riteņbraukšanā, pieļāva Fogelis, uzsverot, ka to var izdarīt, tikai pateicoties starptautiskajam rangam.

Fogelis arī akcentēja, ka, viņaprāt, lai arī finansējums sportistiem ir atgriezts, jautājums kopumā aizvien nav atrisināts. Viņš uzskata, ka nozarē pietrūkst kopējās diskusijas, kur tiktu modelēta vispārējā situācija un iespējamās sekas.

LSFP vadītājs arī norādīja uz neviennozīmīgo atsevišķu valstu nostāju saistībā ar Krievijas un Baltkrievijas sportistu atgriešanu sacensību apritē, atgādinot, ka, piemēram, Starptautiskās paukošanas federācijas, kas ļauj savās sacensībās piedalīties minēto valstu sportistiem piedalīties sacensībās, vadībā ir krievi.

Fogeļa ieskatā, gan Latvijas sportistiem, gan federācijām ir jāizmanto visa sava kapacitāte, lai uzrunātu starptautiskās federācijas un sportistus, paužot Latvijas nostāju par krievu un baltkrievu dalību sacensībās, tādējādi cenšoties panākt to, lai varētu sacensties tādā sacensību vidē, kas ir pieņemama un patīkama.

LSFP prezidents pārliecināts, ka tostarp Latvijas sporta nozarē ir jābūt diskusijai par Latvijas pozīciju saistībā ar potenciālo dalību olimpiskajā kvalifikācijā un Parīzes olimpiskajās spēlēs. Viņš cer, ka šāda diskusija varētu notikt arī LOK Ģenerālajā asamblejā, kas paredzēta tuvākajā laikā.

Kā ziņots, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) mainījusi viedokli un tomēr nodrošinās pilnu finansējumu Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportistiem Aļonai Ostapenko, Tomam Skujiņam un Kristam Neilandam, kuri ir piedalījušies sacensībās kopā ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, aģentūru LETA informēja IZM Komunikācijas nodaļā.

IZM norāda, ka, izvērtējot apstākļus, kas saistīti ar finansiālā pabalsta aizturēšanu LOV sportistiem Ostapenko, Skujiņam un Neilandam, kā arī uzklausot Latvijas Riteņbraukšanas federācijas un Latvijas Tenisa Savienības viedokli, IZM sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) ir sagatavojusi grozījumus līgumā par valsts finansiālo atbalstu LOV sportistiem.

Grozījumi no šodienas paredz novērst pabalsta aizturēšanu minētajiem sportistiem un nodrošinās pilnu finansējuma apjomu, uzsver IZM.

"Sportistiem ieturētā nauda tiks izmaksāta tiklīdz grozījumi stāsies spēkā. Tās nav nekādas milzu summas," aģentūrai LETA trešdien apliecināja LOK Komunikācijas daļas vadītāja Dace Gulbe. "Šī nauda nekur citur netika novirzīta, vienkārši tika ieturēta. Labi, ka beigās sanāca kā sanāca. No rīta par to vēl bija bažas."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi