Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Čerkovskis: Zirgs jau iesildīšanās laikā vairākas reizes centās mani nomest..

“Negribu visu vainu velt uz zirgu, bet kaut kas viņam nepatika,” pēc olimpiskā starta modernajā pieccīņā Deniss Čerkovskis atzina, ka atkal iegāzusi jāšana. Pirms tās Latvijas pieccīņniekam bija izredzes sasniegt ļoti labu rezultātu. Viņa treneris Mihails Jefremenko rēķināja, ka, izjājot ar zirgu Rembo tāpat, kā to sacensību pirmajā daļā izdarīja Vācijas sportists, Denisam vajadzētu būt vismaz sešiniekā. 
Čerkovskis dienu sāka ar lielisku rezultātu paukošanā. “Es biju nospraudis mērķi izpaukot tūkstoš punktu, kas gan ir neliels varoņdarbs. Tas būtu mans absolūtais rekords olimpiskajās spēlēs. Arī 952 man ir personiskais rekords. Protams, ka varēju uzvarēt arī vēl kādu cīņu. Kamēr nav uzvarētas visas, vienmēr vēl var uzvarēt. Pie beigām baigi ar krampjiem mocījos. Ar to visu diezgan adekvāti izpaukoju. Tā ir mana problēma, ar ko biju rēķinājies. Protams, negaidīju, ka tā atnāks tik stipri, taču tas nebija izšķirošais faktors,” sacīja sportists. 

Peldēšanā sasniegtais rezultāts sākumā licis vilties, taču pēc sarunas ar treneri Čerkovskis secinājis, ka tas ir pietiekami labs. Jāšanā diemžēl tika zaudēts viss, ko varēja pazaudēt. “Pirmais jātnieks ar to zirgu izjāja labi. Neteiktu, ka tas jātnieks ir stiprāks par mani. Laikam jau nav lemts man labi izjāt olimpiskajās spēlēs. Visās četrās olimpiskajās spēlēs zirgs mani ir “ļoti tālu aizvilcis”. Negribu visu vainu velt uz zirgu, taču jau iesildīšanās laikā viņš vairākas reizes centās mani nomest. Ārdījās. Ejot uz laukumu, viņš galīgi negāja uz priekšu. Viņš bija 18 gadus vecs, taču gana stiprs, liels zirgs. Manuprāt, viņam vienkārši kaut kas nepatika. Pusdistancē bija divi gāzti, bet tad pirms pagrieziena viņš ļoti ieskrējās, taču to biju gaidījis un piebremzēju. Tomēr pirms šķēršļa viņš sāka stāties. Mana kļūda, ka nesajutu to savlaicīgi, un arī uzsitu divus tempus pirms šķēršļa, taču labam zirgam ar labu raksturu nevajadzētu būt problēmai pārlēkt metru divdesmit.”

33 gadus vecais Čerkovskis pieļauj, ka varētu startēt arī nākamajās olimpiskajās spēlēs: “Man gribētos. Es jau vēl neesmu vecs. Šis tas jau, protams, ir. Gadiņi jau vieni nenāk, bet man joprojām patīk tas, ko daru. Ja būs finansiālas iespējas, turpināšu trenēties.” 

Diena.lv jau vēstīja, ka Čerkovskis savās ceturtajās olimpiskajās spēlēs ierindojās 19.vietā. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi