Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Būvē tiltu starp paaudzēm

"Cenšamies nodrošināt pēctecību pēc diviem mūsu izcilajiem atlētiem," jaunā olimpiskā cikla galveno uzdevumu ieskicē Latvijas Modernās pieccīņas federācijas (LMPF) prezidents Jānis Liepiņš. Izaicinājumu netrūkst, jo pusotras desmitgades garumā Jeļena Rubļevska un Deniss Čerkovskis pieradinājuši pie augstiem rezultātiem un stabilu vietu sarežģītā sporta veida elitē, bet jaunajiem sava vieta zem saules vēl jāizcīna.

Pēc Riodežaneiro olimpiskās ceļazīmes neiegūšanas Rubļevska un Čerkovskis augstākā līmeņa sportam likuši punktu. Deniss aktīvi iesaistījies jaunatnes sporta sakārtošanā, kur darbojas gan LMPF, gan starptautiskās federācijas paspārnē. Lielākās cerības elites līmenī šobrīd saistās ar Nakoņečniju, kurš pirms diviem gadiem pārcēlās uz Latviju no karadarbības skartās Doņeckas. LMPF prezidents Liepiņš apgalvo, ka Nakoņečnija mīlestība pret Latviju pēc dalības Rio spēlēs neesot mazinājusies: "Tieši otrādi, jo viņš gatavojas nolikt valodas eksāmenu, lai varētu iestāties pamatdarbā savā specialitātē kā ārsts pediatrs."

Liepiņš ir gandarīts, ka Nakoņečnijs ar savu vēlmi iederēties un strādāt var kalpot par piemēru ikvienam, par ko liecina viņa sasniegtais progress arī sportiskajā ziņā, jo ievērojami uzlabots sniegums viņa iepriekš vājākajās disciplīnās paukošanā un jāšanā. Federācijas vadība ar viņu rēķinās vēl vismaz divos olimpiskajos ciklos. Tiesa, svarīgi būs iekļūt Latvijas Olimpiskās vienības A sastāvā, kas, zinot sporta veida lielo konkurenci, nebūs vienkāršs uzdevums.

Visu rakstu un sarunu ar par treneri kļuvušo Denisu Čerkovski lasiet trešdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi