Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Bronza vienam no diviem

Eiropas čempionātā brīvajā cīņā trešo vietu izcīna daugavpilietis Alans Amirovs.

Skaļi pie cīņas sporta elites durvīm pieklauvējis vēl viens Latvijas brīvā stila cīkstonis Alans Amirovs, kurš izcīnīja bronzas godalgu Eiropas čempionātā Varšavā. Tuvu līdzīgam panākumam bija arī Ivars Samušonoks, kurš "mazajā finālā" tomēr atzina baltkrieva Haji Rajabova pārākumu.

Iepriekš jaunatnes čempionātos bez augstākajiem panākumiem startējušais pazīstamā trenera Sergeja Kursīša audzēknis Amirovs savas ambīcijas jau pieteica februārī notikušajā Polijas kausa izcīņā, kur spēcīgā konkurencē izcīnīja trešo vietu.

Svara kategorijā līdz 79 kilogramiem daugavpilietis pirmajā kārtā ar 2:1 pieveica igauni Ēriku Reinboku, bet ceturtdaļfinālā ar 8:9 piekāpās Safodīnam Alekmam no Francijas.

Tiesa, viņa pretinieks vēlāk iekļuva finālā, tādēļ Amirovam tika dota iespēja piedalīties gandarījuma turnīrā un cīnīties par bronzas godalgu. Tajā viņš vispirms ar 10:0 sakāva albāni Osmanu Hajdari, bet izšķirošajā cīņā atguvās pēc neveiksmīga sākuma (0:2) un ar 4:3 pieveica Rašadu Jusifli no Azerbaidžānas.

"Alans vēl ir gados jauns sportists, kuram ceļš lielajā sportā tikai šobrīd sākas, tāpēc viņa panākumu Eiropas čempionātā par negaidītu nevar saukt. Tiesa, uzvara bronzas finālā pār spēcīgo Azerbaidžānas sportistu gan bija patīkams pārsteigums," norādīja Latvijas Cīņas sporta federācijas ģenerālsekretārs Aivars Matulis. 

Eiropas čempionātā šoreiz netika dalītas ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, jo pēdējā iespēja uz tām tikt sportistiem būs maijā Sofijā paredzētajā pasaules kvalifikācijas turnīrā. Matulis norādīja, ka par Amirova iespējām tajā piedalīties vēl tikšot lemts pēc sportista un viņa trenera atgriešanās dzimtenē.

Uz Sofiju tikmēr pošas Ivars Samušonoks, kurš svara kategorijā līdz 92 kilogramiem arī aizcīnījās līdz bronzas finālam, tomēr tajā piekāpās konkurentam no Baltkrievijas. Ivara Drupas audzēknis pirms tam ceturtdaļfinālā ar 3:6 piekāpās šveicietim Zāmuelam Šerreram, kurš pērn izcīnīja trešo vietu pasaules čempionātā. 

Eiropas čempionātā vēl piedalīsies brīvā stila cīkstone Elma Zeidlere un grieķuromiešu cīkstonis Aleksandrs Jurkjans. 

Latvijas vadošā cīkstone Anastasija Grigorjeva šoreiz Eiropas čempionātā nepiedalās. Viņa šī gada sākumā jau nodrošināja dalību olimpiskajās spēlēs un mērķtiecīgi gatavojas cīņai par godalgu tajās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi