Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Augstākās amatpersonas sveic tāllēcēju Radēviču par izcīnīto medaļu PČ

Valsts augstākās amatpersonas nosūtījušas apsveikumus tāllēcējai Inetai Radēvičai, sveicot viņu ar svētdien Dienvidkorejā izcīnīto bronzas medaļu pasaules čempionātā.Apsveikumā Valsts prezidents Andris Bērziņš norāda, ka "kopā ar visiem sporta līdzjutējiem Latvijā no sirds priecājos un esmu lepns par jūsu sasniegumu, izcīnot Latvijai pirmo godalgu pasaules čempionātā vieglatlētikā – bronzas medaļu tāllēkšanā – neatkarīgas valsts vēsturē".

A.Bērziņš sportistei novēl, lai gandarījums par šo izcilo sasniegumu dod jaunus spēkus un enerģiju neatlaidīgi trenēties arī turpmāk, izvirzīt jaunus mērķus un sasniegt spožas uzvaras.

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) apsveikuma vēstulē valsts un iedzīvotāju vārdā sportistei pateicies par izcīnīto godalgu, kas ir pirmais Latvijas sportistu izcīnītais apbalvojums šo sacensību vēsturē. V.Dombrovskis novēlējis sportistei, viņas treneriem un komandai izturību, motivāciju un veiksmi, lai neapstātos pie sasniegtā, bet tiektos pēc arvien jauniem panākumiem, nesot Latvijas vārdu tālāk pasaulē.

Savukārt ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis apsveikuma vēstulē raksta, ka viņam bijis "liels prieks, uzzinot par tavu uzvaru un bronzas medaļu pasaules vieglatlētikas čempionātā, kas ir pirmais tik augsta ranga sasniegums neatkarīgās Latvijas sporta vēsturē".

"Apbrīnoju, Ineta, Tavas spējas un cīņas sparu, kas vainagojies ar milzīgo panākumu - lēcienu, kas pacēla Tevi uz pasaules pjedestāla! Tava pasaules čempionāta medaļa ir lieliskākā dāvana arī Latvijai, kuras vārds vieglatlētikas vēsturē tagad ierakstīts uz visiem laikiem," vēstulē norāda ārlietu ministrs.

Apsveikumu nosūtījis arī par sporta nozari atbildīgais - izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (ZZS). "Inetas Radēvičas sniegums jāvērtē kā talantīgās sportistes mērķtiecīga un neatlaidīga darba likumsakarīgs solis izaugsmē pēc 2010.gada jūlijā Barselonā izcīnītā Eiropas čempiones titula, uzstādot jaunu Latvijas rekordu tāllēkšanā. Svētdien iegūtā bronzas medaļa pasaules meistarsacīkstēs ir pierādījums sportistes un viņas treneru, ārstu un atbalstītāju ieguldītajam darbu, kura rezultāti rada kopīgu prieku un lepnumu par mūsu sportistiem un par Latviju," raksta R.Broks, novēlot sportistiem izcilu sportisko formu un veiksmi arī turpmāk.

Jau vēstīts, ka I.Radēviča svētdien, sasniedzot savu sezonas labāko rezultātu 6,76 metri, izcīnījusi bronzas godalgu tāllēkšanas sacensībās pasaules čempionātā Dienvidkorejas pilsētā Tegu. Šī Latvijai ir pirmā medaļa pasaules vieglatlētikas čempionātos kopš neatkarības atgūšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi