Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Atgriežas iepriekšējā sezonā

Dainis Krištopāns un Parīzes Saint-Germain cīnīsies par pavasarī nesadalīto handbola Čempionu līgas trofeju.

Jaunu ceļu uz handbola virsotni meklēs Latvijas vadošais handbolists Dainis Krištopāns, kurš kopā ar Parīzes Saint-Germain pirmdien cīnīsies par dalību EHF Čempionu līgas finālā. Ludzānietim iespēja Francijas kluba sastāvā aizstāvēt 2019. gadā ar Skopjes Vardar izcīnīto titulu radusies pēc tam, kad Covid-19 pandēmijas dēļ pavasarī paredzētais iepriekšējās sezonas finālturnīrs tika pārcelts uz gada nogali. 

Ambiciozais Parīzes klubs Čempionu līgas finālturnīrā spēlēs ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā, taču prestižo trofeju līdz šim vēl nav ieguvis. Krištopāns to pirms pusotra gada izcīnīja pajukušā Ziemeļmaķedonijas granda Vardar sastāvā. "Uzskatu, ka tas ir augstākais punkts manā līdzšinējā karjerā. Daži runā par Eiropas vai pasaules čempionātiem, bet es Čempionu līgu vērtēju augstāk, jo tas nozīmē uzvarētu visu sezonu, ne trīs nedēļas ilgu turnīru," sacensību rīkotājiem komplimentējis Latvijas handbolists. 

Pandēmijas dēļ iepriekšējā Čempionu līgas sezona pavasarī pārtrūka īsi pirms astotdaļfināla, tomēr turnīra rīkotāji nolēma sarīkot finālsacensības, vietu pusfinālā atvēlot pamatturnīra četrām spēcīgākajām komandām. Parīzieši A grupā finišēja aiz Barcelona, pret ko sacentīsies arī pusfinālā, bet B grupā uzvarēja THW Kiel un Veszprem komandas.

Krištopāns uz Parīzi pārcēlās vasarā, un, lai arī starp Saint-Germain zvaigznēm sezonu iesācis nestabili, tomēr ar 16 gūtiem vārtiem viņš ir viens no rezultatīvākajiem savas komandas spēlētājiem. "Arī iepriekš man vienmēr bijušas smagas pirmās sezonas jaunā klubā. Adaptācijas periods aizņem diezgan daudz laika," Latvijas Handbola federācija citē augumā raženo handbolistu. "Salīdzinot ar, piemēram, Vardar, šajā komandā nav tik izteiktas komandas spēles, bet spēlētāji vairāk izpaužas individuāli, kas man pēc aizvadītajiem trīs gadiem Ziemeļmaķedonijā liekas pavisam cits handbols." Krištopāns neslēpj, ka iejušanos kavē gan Francijas handbola vide un valoda, gan pandēmija, kurā netrūkst ierobežojumu un pārceltu spēļu. Viņš Saint-Germain komandā atgriezies pie Skopjē jau iepazītā spāņu trenera Raula Gonsalesa, taču vēl meklē kopīgu valodu ar tādām pasaules handbola zvaigznēm kā Mikels Hansens, Luka Karabatičs, Remili Nedims, Kamils Sipšaks u. c. "Vairāk mēģinu ieklausīties trenerī un nemēģinu lieki paveikt "brīnumus", jo ar manu augumu nav viegli no kāda aizbēgt. Cenšos vairāk paveikt melno darbu," savas lomas meklējumus komandā raksturojis Krištopāns.

Iepriekšējās sezonas pusfinālā parīziešiem pretī stāsies Spānijas Barcelona, kas jauno sezonu iesākusi krietni veiksmīgāk – astoņas uzvaras tikpat Čempionu līgas spēlēs. Tikmēr parīziešiem divas spēles nav notikušas vīrusa dēļ, turklāt arī sešās aizvadītajās izcīnītas tikai trīs uzvaras, kas dod ceturto vietu astoņu komandu grupā. "Barca aizvada traki labu sezonu, bet tā ir tikai vēl viena papildu motivācija mums, lai pārspētu tik lielisku komandu. Šādā četru komandu finālturnīra formātā nav jēgas runāt par favorītiem – šādas prognozes vienmēr iznāk greizas," Krištopāns ir apņēmības pilns gāzt favorītus. Galu galā viņam jau ir šāda pieredze, jo pērn finansiālu problēmu plosītais Skopjes Vardar ne tuvu nebija favorīts finālturnīrā, kurā vēlāk triumfēja.

Diemžēl Latvija ir starp nedaudzajām Eiropas valstīm, kurās Čempionu līgas finālturnīru nepārraidīs neviena no televīzijām, tāpēc handbola līdzjutējiem nāksies meklēt alternatīvas, lai sekotu līdzi notikumiem Ķelnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi