Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Alžīrijas boksere Helifa ažiotāžu izraisījušajā turnīrā izcīna zelta medaļu

Alžīrijas boksere Imane Helifa piektdien kļuva par Parīzes olimpisko spēļu čempioni svara kategorijā līdz 66 kilogramiem, sacensībām šajā divīzijā izraisot lielu ažiotāžu.

Fināla duelī Helifa pēc punktiem ar 5-0 pārspēja ķīnieti Janu Liu. Visi trīs tiesneši alžīrietei piešķīra uzvaras ar 30:27.

Ringa tiesnesis šajā duelī bija igaunis Jakovs Pētersons.

Pērnā gada pasaules čempionātā Starptautiskās Boksa asociācija (IBA) Helifu pirms fināla diskvalificēja, jo viņas testosterona līmenis bija neatbilstoši augsts sieviešu sacensību dalībniecēm. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) gan šo lēmumu atzinusi par pēkšņu un pieņemtu bez jebkādas procedūras.

Par bronzas medaļniecēm šajā svara kategorijā kļuva pusfinālos zaudējušās Janjema Suvannaphenga no Taizemes un Čeņa Njenčiņa no Taivānas.

Piektdien notikušajos finālos divas zelta medaļas izcīnīja Uzbekistānas bokseri. Svara kategorijā līdz 71 kilogramam Asadhuja Mujdinhujajevs finālā ar 5-0 pārspēja meksikāni Marko Alonso Verdi-Alvaresu, bet svarā līdz 92 kilogramiem Lazizbeks Mullojonovs ar 5-0 bija pārāks pār Azerbaidžānu pārstāvošo kubieti Lorenu Alfonso.

Svara kategorijā līdz 71 kilogramam bronzas medaļas ieguva amerikānis Omari Džounss un brits Lūiss Ričardsons, bet līdz 92 kilogramiem pie trešā kaluma godalgām tika spānis Emanuels Reiess un Tadžikistānas bokseris Davlats Boltajevs.

Sievietēm svara kategorijā līdz 50 kilogramiem zelta medaļu izcīnīja ķīniete Vu Ju, kura ar 4-1 bija pārāka pār turcieti Busi Nazu Čakiroglu, bet par bronzas medaļniecēm kļuva Kazahstānas sportiste Nazima Kizaibaja un Filipīnu boksere Aira Villegasa.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi