Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vētra: Nebijām favorīti ar Babkinu, un nebūsim autsaideri bez viņas

Saspēles vadītājas Elīnas Babkinas paziņojums par basketbolistes karjeras beigām Latvijas izlasi no favorītes par autsaideri Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā nepārvērš, sarunā ar ziņu aģentūru LETA otrdien teica izlases galvenais treneris Gundars Vētra.

Jau ziņots, ka otrdien Vētra nosauca izlases kandidāšu sarakstu startam EČ un ka pirms tam par karjeras beigām bija paziņojusi ilggadējā valstsvienības saspēles vadītāja Babkina.

"Domāju, ne tad, kad Elīna bija, mēs bijām favorīti, ne par autsaideriem kļuvām šobrīd, kad viņas nav," savu viedokli par spēlētājas iztrūkumu pauž treneris, uzsverot, ka tāpat jāiet un jācīnās katrā spēlē, jādara, kas ir basketbolistu spēkos, un jācīnās par uzvaru.

"Kaut kādas lietas droši vien bez Elīnas būs apgrūtinātākas, kaut kas būs citādāks, jo vieta jau tukša nepaliek," par iespējamajām sekām saka speciālists. "Varbūt kāda cita spēlētāja atvērsies, kāda parādīsies citā gaismā. Mums būs pietiekami daudz laika to izmēģināt pārbaudes spēlēs."

Nojausma, ka Babkina varētu nespēlēt, bija jau februārī, kad Latvijas izlase aizvadīja EČ kvalifikācijas spēli Zviedrijā.

"Pirms tam ar viņu biju ticies Izraēlā, uz kurieni biju aizbraucis, un mums bija diezgan gara saruna. Jau tobrīd viņa teica, ka Eiropas čempionāts ir zem jautājuma zīmes," atceras Vētra.

"Mēs visi cerējām, ka jautājuma zīme pārtaps mums pozitīvā atbildē," atklāj treneris, bilstot, ka jebkurā gadījumā spēlētājai ir jāsaka paldies par to, ko viņa ir paveikusi izlasē, kur viņa karjeru sāka agrā vecumā.

Viņš saka, ka sportā viss notiek dabīgi, tai skaitā paaudžu maiņa. Protams, var būt diskusijas, vai tam ir jānotiek pirms Eiropas čempionāta, taču arī novembrī, kad atkal būs svarīgas izlases spēles, gan februārī nebūtu tāda īsti piemērota brīža, "kad varētu teikt, ka tagad spēlētājas var beigt karjeru".

Vētra apstiprina, ka līdz šim Babkina ir bijusi izlases pirmā saspēles vadītāja, tomēr jau pēdējā EČ atlases cīņā Zviedrijā tika spēlēts bez viņas.

"Kaut kāds redzējums mums veidojās jau tad. Ir jādomā, kā spēlēt mazliet savādāk, vai kā Babkinas prombūtni noslēpt," saka treneris, taču viņš uzskata arī, ka komandā ir spēlētājas, kuras saspēles vadītājas pozīcijā Babkinu var aizstāt, kā pirmās saucot Ilzi Jākobsoni un Ievu Pulveri, kura "visu sezonu šajā pozīcijā ir spēlējusi Stambulas "Galatasaray"".

No 2.maija kandidātēm ir nodrošināta iespēja piedalīties iesildīšanās treniņos, bet oficiālā treniņnometne sāksies 15.maijā.

Sagatavošanās laikā Latvijas izlasei ir paredzētas septiņas pārbaudes spēles. No 26. līdz 28.maijam Stambulā Latvijas komanda piedalīsies pārbaudes turnīrā, sacenšoties ar Turcijas, Čehijas un Ungārijas izlasēm. 2. un 3.jūnijā savā laukumā paredzētas spēles ar Slovākijas izlasi, bet 9. un 10.jūnijā - ar Dienvidkorejas komandu.

Cīņa par EČ medaļām Ļubļanā un Telavivā notiks no 15. līdz 25.jūnijam.

Grupas turnīru latvietes aizvadīs Telavivā, 15.jūnijā sacenšoties ar Spānijas, 16.jūnijā - ar Grieķijas un 18.jūnijā - ar Melnkalnes izlasi.

Komandas cīnīsies arī par piecām ceļazīmēm uz 2024.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā vieta kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Vētram izlasē palīdz treneri Mārtiņš Zībarts, Ainars Zvirgzdiņš un Matīss Rožlapa, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi