Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Timma: Mana motivācija ir uzvarēt katru spēli

Latvijas basketbolistam Jānim Timmam pirms mačiem nav jāmeklē īpaša motivācija, jo viņš vēlās uzvarēt katrā mačā, kurā dodas laukumā, sarunā ar žurnālistiem teica pats basketbolists.

Timma pagaidām nav neviena kluba paspārnē un Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā izlases kandidātos iekļauts pirmo reizi. Iepriekšējās sezonas otrajā pusē latviešu uzbrucējs pārstāvēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) G līgas komandu Leiklendas "Magic", bet vasarā spēlēja "The Basketball Tournament" (TBT) sacensībās un Maiami Profesionāļu līgā.

"Esmu Latvijā un pirmajā treniņā jutos labi," pēc treniņa teica basketbolists. "Nekas jauns tas tomēr nav - bumba jāmet grozā, visi džeki pazīstami. Ar treneri arī viss ir izrunāts. Tas, kas bija iepriekš, kaut kādā ziņā ir jāaizmirst gan no manas, gan trenera puses. Tagad mums visiem ir viens mērķis - tikt tālāk uz Pasaules kausu. Mana motivācija ir uzvarēt katru spēli, un par izlasi vienmēr esmu cēlies un kritis, vienmēr arī esmu gribējis spēlēt."

Timma, esot bez kluba, veltījis treniņiem daudz sava laika un izcēla, ka šajā vasarā aizvadījis vairāk treniņus nekā jebkad iepriekš, bet kā sparinga partneri viņam bijuši Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji.

"Tik daudz, cik es esmu trenējies šajā vasarā un pēdējos divos mēnešos, neesmu trenējies nekad," viņš stāstīja. "Vasarā trīs reizes nedēļā spēlēju sparinga mačus ar NBA spēlētājiem Donovanu Mičelu, Bemu Adebajo un citiem. Ir bijušas dienas, kad atnāku uz zāli un bija 14-15 NBA basketbolisti, bet es biju vienīgais, kurš tur nespēlē. Līmeni esmu uzturējis diezgan augstu ar labākajiem treneriem gan fiziskajā sagatavotībā, gan individuālajā tehnikā. Jūtos pārliecināts par sevi."

Vēl Timma norādīja, ka šobrīd viņa aģents strādāt pie tā, lai pēc izlases mačiem basketbolists varētu pievienoties kādai komandai un pilnvērtīgi atgriezties laukumā.

"Esmu parakstījis līgumu ar lielu aģentūru ASV, un aģents šobrīd runā ar vairākām komandām gan Amerikā, gan Eiropā, gan Ķīnā. Šobrīd esmu pateicis, ka gribu vispirms nospēlēt izlasē. Ir piedāvājumi, un bija arī tādi, kurus es varēju parakstīt, taču es tagad nespēlētu izlasē," atklāja Timma. "Tikai pēc izlases lemšu to, kur varētu spēlēt tālāk. Tagad vēlos koncentrēties tikai šim posmam."

Viņš izcēla, ka Latvijas basketbola izlases spēles stils agrāk bija ātrie uzbrukumi un metieni no distances, ko arī saglabāja galvenais treneris Luka Banki, taču viņš arī ir ieviesis korekcijas, kas tikai uzlabo valstsvienības sniegumu.

"Tagad spēlējam agresīvāk arī aizsardzībā, un kontrolējam bumbu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā," tagadējo Latvijas izlases stilu raksturoja Timma. "Jo īpaši tas ir svarīgi aizsardzībā, lai neļautu pretiniekiem gūt otrās iespējas punktus. Domāju, ka jaunam trenerim ir grūti pilnībā izmainīt kādas izlases stilu."

Latvijas basketbola izlase novembrī aizvadīs divus mačus 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijā, 11.datumā viesojoties pie Grieķijas un trīs dienas vēlāk savā laukumā uzņemot Lielbritāniju. Jau novembra logā latvieši var izcīnīt ceļazīmi uz finālturnīru.

Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra I grupā pēc sešām spēļu kārtām Latvijas valstsvienība ar piecām uzvarām ieņem pirmo vietu. Seko Grieķijas (4-2), Beļģijas (3-3), Serbijas (3-3), Turcijas (2-4) un Lielbritānijas (1-5) komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi