Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Štelmahers: Pret Grieķiju gribam spēlēt brīvi, bet atbildīgi

Latvijas vīriešu basketbola izlase pret savu pirmo pretinieci 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas novembra logā Grieķiju grib spēlēt brīvi, bet atbildīgi, sarunā ar podkāstu Basketstudija 2+1 pauž valstsvienības galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Latvijas komanda, kas turnīru sākusi ar diviem zaudējumiem, 27.novembrī spēlēs ar Grieķijas izlasi, bet 29.novembrī ar Bosnijas un Hercegovinas vienību. Vēl H grupā spēlē Bulgārijas izlase.

"Ir doma, kā spēlēt - redzēs, kā izdosies laukumā. Grieķu basketbolam vidējais līmenis ir ļoti augsts. Spēles izpratne, piespēļu ētika. Jābūt ļoti uzmanīgiem, nebūs viegli izvēlēties aizsardzības taktiku, jo viņi visi zina, kā rotēt, kā kustināt bumbu. Gribam spēlēt brīvi, bet atbildīgi. Galvenais noticēt sev un darīt to, ko katrs māk darīt," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Štelmahera teikto.

Tikmēr valstsvienības rezultatīvākais spēlētājs februāra spēļu ciklā Mārtiņš Meiers, kurš Sarajevā ieradās no Nursultanas, pirmajā treniņā sajutis lielo stundu starpību starp Bosnijas un Hercegovinas un Kazahstānas pilsētām.

"Bet kopumā jūtamies labi - jācīnās, vairāk jāatbalsta vienam otru, nedomājot, kurš vairāk iemetīs. Grieķu centri video izskatījās diezgan smagnēji, bieži cenšas rādīt, ka pretinieks pārkāpj noteikumus. Tam jābūt gataviem. Un jāizmanto tas, ka esam ātrāki par viņiem," stāsta Meiers.

LBS vīriešu izlašu koordinators Emīls Toms kliedē bažas par basketbola infrastruktūru Sarajevā.

"Spēlēsim multifunkcionālā hallē, kurā var spēlēt gan basketbolu, gan volejbolu, gan handbolu. Par skatītājiem precīzas informācijas vēl nav, bet tas mūs maz satrauc - esam atbraukuši spēlēt un izdarīt savu darbu," uzsver Toms.

H grupā līdere ar divām uzvarām divās spēlēs ir Grieķija, pa uzvarai ir Bulgārijai un Bosnijai un Hercegovinai, bet Latvija cietusi divus zaudējumus.

Latvijas basketbola izlases sastāvs spēlēm Sarajevā:

Artūrs Ausējs, Māris Gulbis (abi - "Ventspils"), Jānis Bērziņš, Rolands Freimanis (abi - Zelonas Guras "Stelmet Enea", Polija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Kaspars Bērziņš ("Ogre"), Artis Ate, Kristers Zoriks, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols, (visi -"VEF Rīga"), Klāvs Čavars (Minskas "Cmoki", Baltkrievija), Rihards Lomažs (Vilērbānas ASVEL, Francija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Mārtiņš Meiers ("Astana", Kazahstāna), Ingus Jakovičs (Varēzes "Obenjobmetis", Itālija).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi