Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Spānijas basketbolisti pirms mača ar Latviju uzvar Irānu; TOP16 sasniedz arī grieķi

Spānijas vīriešu basketbola izlase, kas būs Latvijas pirmā pretiniece Pasaules kausa finālturnīra otrajā posmā, trešdien izcīnīja uzvaru trešā posma pēdējā mačā. Tikmēr grieķi izšķirošajā mačā par vietu Pasaules kausa finālturnīra labāko sešpadsmitniekā uzvarēja Jaunzēlandi, vienlaikus nodrošinot Austrālijai ceļazīmi uz nākamā gada Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Spāņi G apakšgrupas noslēdzošajā cīņā ar rezultātu 85:65 (16:17, 27:18, 21:18, 21:13) uzvarēja Irānas valstsvienību.

L apakšgrupā spāņi ieies ar trīs uzvarām trīs spēlēs, tāpat kā Kanāda, bet Latvijai un Brazīlijai būs pa divām uzvarām.

Spānijas izlases uzvarā lielāko artavu deva brāļi Ernangomesi - Huančo izcēlās ar 21 punktu un piecām atlēkušajām bumbām, bet Villijs pievienoja 16 punktus un deviņas bumbas zem groziem. 11+8 šajā ailēs sakrāja Santjago Almada.

Irānai 19 punktus guva Mohamads Amini, bet 12 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija Behnamam Jahčali.

Pirms tam brazīlieši G grupas spēlē ar 89:77 (23:25, 27:21, 20:19, 19:12) pieveica Kotdivuāru un nodrošināja vietu labāko sešpadsmitniekā.

G apakšgrupā Spānija uzvarēja visās trīs spēlēs, Brazīlijai bija divi panākumi, Kotdivuāra svinēja vienu uzvaru, bet Irāna cieta trīs zaudējumus.

Grieķi gandrīz pusstundu no spēles bija iedzinējos, bet ceturtajā ceturtdaļā pārņēma vadību un uzvarēja ar rezultātu 83:74 (15:20, 17:23, 18:11, 33:20).

Jannis Papapetru uzvarētājiem izcēlās ar 27 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām, Jannulim Larendzakim bija 20 punkti, bet Tomasam Velkapam - desmit punkti un deviņas rezultatīvas piespēles.

Jaunzēlandei Šī Ili guva 27 punktus, izcīnīja piecas bumbas zem groziem un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, Reubens Te Rangi piebalsoja ar 19 punktiem, bet Finns Delanijs atzīmējās ar gūtiem desmit punktiem un izcīnītām 14 atlēkušajām bumbām.

C apakšgrupā trīs uzvaras bija ASV, divas Grieķijai, viena Jaunzēlandei, bet Jordānija piedzīvoja trīs zaudējumus. Otrā posma J apakšgrupu ar trīs uzvarām sāks ASV un Lietuva, bet pa divām uzvarām būs Melnkalnei un Grieķijai.

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpinās cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnīsies par 17.-32.vietu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi