Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rīgā bez klupieniem

Pasaules kausa priekškvalifikācijā priecē uzvaras un plašais līderu loks.

Treknu punktu savās mājās notiekošajam 2023. gada Pasaules kausa priekškvalifikācijas turnīram pielika Latvijas basketbola valstsvienība, kas miniturnīru pabeidza ar 83:60 uzvaru pār Baltkrieviju. Četrās spēlēs pret Eiropas basketbola hierarhijas pagrabstāva komandām jaunajam izlases galvenajam trenerim Lukam Banki bija laba iespēja iztaustīt viņa rīcībā nonākušo materiālu pirms kvalifikācijas pamatkārtas, kur rudenī būs jāsaskaras jau ar krietni nopietnākiem pārbaudījumiem.

Vispirms jārēķinās ar to, ka sezonas laikā komandai jau atkal nevarēs palīdzēt Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) un, visticamāk, arī Eirolīgas spēlētāji. Šī iemesla dēļ priecēja tas, ka šīs vasaras spēlēs atradās gana daudz citu līderu un viss spēles smagums uz saviem pleciem nebija jāiznes šo spēcīgo līgu pārstāvjiem Dāvim un Dairim Bertāniem un Jānim Strēlniekam. Vadošajās lomās labi iejutās tajās jau iepriekš redzētie Rihards Lomažs, Mareks Mejeris un Mārtiņš Meiers, bet noslēguma spēlē neapturams zem groza bija Andrejs Gražulis, kuram bez 22 punktiem arī deviņas atlēkušās bumbas un teicams sniegums aizsardzībā.  

Lai gan turnīra tabula izskatās skaista, nevajadzētu aizmirst to, ka trīs no četrām spēlēm izšķirošais pārsvars tika iegūts spēļu galotnēs. Tas liecina par mobilizēšanos un līderu spējām svarīgākajos brīžos, tomēr uz spēcīgāku komandu fona to panākt būs sarežģītāk.

Astoņām priekškvalifikācijas uzvarētājām nākamajā turnīra stadijā pievienosies divi duči nākamgad paredzētā Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieku. Starp 32 komandām tiks sadalītas divpadsmit ceļazīmes uz 2023. gada Pasaules kausa finālturnīru Filipīnās, Japānā un Indonēzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi