Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lietuva uzvar Slovēniju, sestdien gaidāms Baltijas derbijs

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretiniece sestdien Manilā Pasaules kausa cīņā par piekto vietu būs Lietuva, kas ar 100:84 (33:21, 20:22, 22:20, 25:21) pieveica Slovēniju.

Lietuvas izlasē Jons Valančūns sakrāja 24 punktus, iemetot visus astoņus soda metienus, un 12 atlēkušās bumbas. 15 punktus guva Igns Brazdeikis, iemetot pa trim no četriem divpunktu un trīspunktu metieniem, bet pa 14 punktiem - Mindaugs Kuzminsks, kurš realizēja vienīgo divpunktu metienu un visus četrus tālmetienus, un Deivids Sirvīdis.

Slovēņu zvaigzne Luka Dončičs spēli beidza ar 29 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un piecām kļūdām.Aleksejs Nikoličs guva 14 punktus, Maiks Tobijs sakrāja 13 punktus un deviņas atlēkušās bumbas, bet Zorans Dragičs guva 12 punktus.

Lietuvieši bija pārāki metienos no visām distancēm - divpunktu metienos (24/39 pret 8/20 Slovēnijai), tālmetienos (14/25 pret 15/40) un soda metienos (10/10 pret 23/28).

Uzvarētāji arī biežāk rezultatīvi piespēlēja (28:12), ievērojami vairāk guva punktus metienos no groza tuvuma (46:10) un labāk izmantoja rezerves spēlētājus, kuri guva 40 punktus, salīdzinot ar Slovēnijas 13 punktiem.

Slovēnija vadībā šajā spēlē bija vien pirmajā ceturtdaļā, trīsreiz izvirzoties vadībā ar viena punkta pārsvaru. Pēdējoreiz tas notika trešajā minūtē pēc Lukas Dončiča divpunktu metiena (10:9).

Uz to lietuvieši atbildēja ar septiņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, otrās ceturtdaļas sākumā pēc Deivida Sirvīda tālmetiena panākot 15 punktu pārsvaru (36:21).

Puslaika beigās slovēņi pēc diviem precīziem Zorana Dragiča tālmetieniem pietuvojās līdz 43:47, taču arī lietuvieši atbildēja ar diviem precīziem trīspunktu metieniem, puslaiku savā labā pabeidzot ar 57:47.

Rezultāta starpība turpināja svārstīties arī otrajā puslaikā. Vispirms slovēņi pēc diviem precīziem Dončiča soda metieniem pietuvojās līdz 55:57, taču lietuvieši atbildēja ar deviņu pēc kārtas gūtu punktu sēriju, pēc Roka Jokubaiša divpunktu metiena panākot 66:55.

Atlikušajā ceturtdaļas laikā rezultāta starpība turpināja svārstīties abpus desmit punktu robežai.

Ceturto ceturtdaļu Mindaugs Kuzminsks sāka ar iemestu tālmetienu, panākot 78:63 Lietuvas labā, bet astoņu punktu izrāvienu ar tālmetienu panāca Sirvīdis, būtībā izšķirot šīs spēles uzvarētāju (86:65).

Pēc tam Dončičs realizēja tikai vienu soda metienu no trim, Lietuva lielāko pārsvaru sasniedza pēc Jona Valančūna bumbas trieciena grozā no augšas - 92:69, bet 100 punktu robežu Lietuva sasniedza 27 sekundes pirms mača beigām, kad abus soda metienus realizēja Tads Sedekerskis.

Jau ziņots, ka Latvija ceturtdien ar 87:82 pieveica Itāliju un sestdien mačā ar Lietuvu cīnīsies par piekto vietu čempionātā.

Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkojas "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tika noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi