Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas basketbolistu nākamās cīņas - piektdien un svētdien plkst. 12.45

Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien un svētdien Džakartā cīņā par 1.-16.vietu ar divām labākajām G grupas komandām aizvadīs Pasaules kausa finālturnīra L grupas spēles.

Jau ziņots, ka H grupas spēlēs Latvija Džakartā ar 109:70 pārspēja Libānu un ar 88:86 - Franciju, bet ar 75:101 piekāpās Kanādai. Kanāda ar trim panākumiem un Latvija ar divām uzvarām turpinās cīņu par medaļām un 1.-16.vietu, bet Francija ar vienu uzvaru un Libāna bez uzvarām cīnīsies par 17.-32.vietu.

Otrajā grupu turnīrā 16 komandas tiks sadalītas četrās grupās, katrā četrām komandām cīnoties par divām vietām ceturtdaļfinālā. 1.septembrī Latvija tiksies ar G grupas uzvarētāju Spāniju, bet trešajā septembrī - ar mača Brazīlija - Kotdivuāra uzvarētāju. Abu spēļu sākuma laiki paredzēti plkst.12.45 pēc Latvijas laika.

L grupas cīņas tiks uzsāktas ar pirmā grupu turnīra bilanci, Kanādai līdzi ņemot trīs uzvaras ar gūto un zaudēto punktu starpību +111, bet Latvijai sacensības sākot ar divām uzvarām un punktu starpību +15. 

Paredzams, ka trešdien Spānija uzvarēs arī Irānu un otrajā posmā ieies ar bilanci 3-0 un labāku punktu starpību par +48. Brazīlijai vai Kotdivuāra otro posmu sāks ar 2-1, Brazīlijai šobrīd ir +23, kamēr Kotdivuārai ir -28.

Ja divām izlasēm būs vienāda uzvaru un zaudējumu attiecība, kā pirmais priekšnoteikums ir uzvara savstarpējā mačā. Ja vairākām izlasēm ir vienāda uzvaru un zaudējumu bilance, kā pirmais kritērijs tiek ņemta vērā punktu starpība savstarpējās spēlēs, bet nākamais - gūto punktu skaits šajos mačos. Ja arī šajos rādītājos ir vienādi, tad nākamie kritēriji ir starpība un punktu skaits visās grupas spēlēs. 

Otrajā grupu turnīrā, gan cīņā par medaļām, gan otrā sešpadsmitnieka spēlēs, tiks apvienotas A un B, C un D, kā arī E un F grupu komandas.

Pirmo divu vietu ieguvējas turpinās sacensības ceturtdaļfinālā, noskaidrojot 1.-8.vietu ieguvējas, bet divām pēdējām komandām grupās sacensības būs beigušās.

Fināls un spēle par trešo vietu Manilā notiks 10.septembrī.

Cīņā par 17. līdz 32.vietu tiks aizvadīts tikai otrais grupu turnīrs, komandām aizvadot vēl pa divām spēlēm, un vietu secība tiks noteikta pēc tā.

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpinās cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnīsies par 17.-32.vietu.

A, B, C un D apakšgrupas komandas cīnās Filipīnās, E un F apakšgrupas izlases spēlē Japānas pilsētā Okinavā, bet G un H apakšgrupu cīņas notiek Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi