Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Latvijas basketbolisti pirmajā pārbaudes spēlē Liepājā uzveic Zviedriju

Latvijas vīriešu basketbola izlase, turpinot gatavošanos Pasaules kausa finālturnīram, trešdien pirmajā pārbaudes mačā Liepājā ar rezultātu 87:77 (26:22, 28:13, 15:26, 18:16) pārspēja Zviedriju.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Rolands Šmits, 14 punktus pievienoja Artūrs Strautiņš, pa 12 guva Dairis Bertāns un Andrejs Gražulis, kuram bija arī trīs bloķēti metieni, bet desmit punkti bija Artūram Žagaram. Zem groziem astoņas bumbas izcīnīja Rodions Kurucs, bet pa sešām atlēkušajām bumbām un diviem bloķētiem metieniem bija Klāvam Čavaram un Marekam Mejerim, kurš arī atdeva piecas rezultatīvas piespēles.

Trešdien pieteikumā nebija šodienas jubilāra Kristapa Porziņģa, Dāvja Bertāna, Anžeja Pasečņika un Jāņa Timmas - viņu gatavošanās pagaidām notiek saskaņā ar individuālu grafiku.

Zviedrijas izlasē rezultatīvākais ar 16 punktiem bija "VEF Rīga" spēlējušais Elaidža Klerenss, bet 14 punktus guva Denzels Andešsons.

Latvijas basketbolisti kopš pagājušās ceturtdienas Liepājā aizvada treniņnometni un šī bija pirmā pārbaudes spēle sagatavošanās ciklā.

Pēc pārbaudes spēles pret Zviedriju Latvijas basketbolisti atgriezīsies Rīgā, kur 5.augustā tiksies ar Gruziju, 12.augustā - ar Dominikānas Republiku un 16.augustā savā laukumā stāsies pretī Somijai. Pēc tam plānoti vēl divi mači Taivānā ar Puertoriko (20.augustā) un Lietuvu (22.augustā).

Latvijas izlases sākuma pieciniekā bija Mareks Mejeris, Dairis Bertāns, Rolands Šmits, Artūrs Strautiņš un Artūrs Žagars.

Jau pirmajā uzbrukumā Žagars realizēja tālmetienu un izvirzīja Latvijas izlasi vadībā, pēc tam precīzus "trejačus" iemetot gan pretiniekiem, gan Strautiņam. Turpinājumā pēc Žagara tālas piespēles no groza apakšas nekļūdīgs bija Šmits. Nākamajos uzbrukumos divreiz izcēlās Žagars un vēl vienu tālmetienu izpildīja Strautiņš - 15:7 Latvijas labā.

Zviedri atbildēja ar diviem tālmetieniem un ātri pietuvojās rezultātā līdz Mejeris pēc Šmita piespēles trieca bumbu grozā no augšas. Pirmajās piecās minūtēs, komandām spēlējot uzbrukuma basketbolu, kopā tika gūti 36 punkti. Ceturtdaļas otrajā pusē zviedriem uz neilgu brīdi izdevās izlīdzināt rezultātu, Andrejam Gražulim ar spēcīgu bloku liedzot viesiem pārņemt vadību.

Nākamreiz, kad pretinieki vēlreiz izlīdzināja rezultātu, Rodions Kurucs ar soda metieniem un Klāvs Čavars pēc Kristera Zorika piespēles panāca 26:22 - rezultātu, ar kādu noslēdzās pirmās desmit minūtes.

Otrās ceturtdaļas sākumā pēc Aigara Šķēles precīzā metiena no tuvas distances Latvijas izlases pārsvars sasniedza desmit punktus. Uz pretinieku trīspunktu gājienu ar bumbas triecienu grozā no augšas atbildēja Šmits, kurš guva arī Latvijas izlases nākamos piecus punktus gan no soda metienu līnijas, gan no tālienes (39:27).

Bertāna precīzie tālmetieni divos uzbrukumos pēc kārtas deva latviešiem 17 punktu pārsvaru, pēc Strautiņa trīspunktu gājiena starpība bija 18 punkti, bet turpinājumā Gražula "trejacis" deva jau 19 punktu handikapu. Pirmo puslaiku latvieši uzvarēja ar 54:35.

Arī otrā puslaika pirmais uzbrukums noslēdzās ar precīzu tālmetienu, Šmitam panākot 57:35. Turpinājumā zviedri Latvijas izlases pārsvaru sadzēsa līdz tikai septiņiem punktiem (61:54), un Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki bija spiests ņemt minūtes pārtraukumu.

Zviedri pamanījās pietuvoties līdz četriem punktiem līdz Bertāns ar tālmetienu attālināja latviešus rezultātā, vēlāk septiņu punktu pārsvaru panākot arī Čavaram pēc pielabota metiena. Pirms noslēdzošajām desmit minūtēm mājinieki bija vadībā ar 69:61.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Latvijas basketbolisti nostiprinājās vadībā, šajā nogrieznī ar visvairāk punktiem - pieciem - izceļoties Strautiņam. Ceturtdaļas gaitā nebija būtisku izrāvienu un Latvijas izlase pārbaudes spēļu ciklu sāka ar samērā drošu uzvaru.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases paplašinātais kandidātu saraksts 2023.gada Pasaules kausa finālturnīram:

Rodions Kurucs (Mursijas UCAM, Spānija), Mareks Mejeris (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Kristaps Porziņģis (Bostonas "Celtics", NBA), Dāvis Bertāns (Oklahomasitijas "Thunder", NBA), Dairis Bertāns ("VEF Rīga"), Anžejs Pasečņiks (bez kluba), Jānis Timma (bez kluba), Rolands Šmits (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Artūrs Strautiņš (Tortonas "Derthona", Itālija), Klāvs Čavars (Jokohamas "Exellence", Japāna), Aigars Šķēle (Lielpolijas Ostruvas "Stal", Polija), Andrejs Gražulis (Trento "Aquila", Itālija), Toms Leimanis (Madrides "Estudiantes", Spānija), Artūrs Kurucs (bez kluba), Artūrs Žagars (Ķēdaiņu "Nevežis", Lietuva), Kristers Zoriks (Izmiras "Petkim Spor", Turcija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi