Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas basketbolisti Pasaules kausa pusfinālā par piekto vietu tiekas ar Itāliju

Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien Manilā Pasaules kausa pusfinālā par 5. līdz 8.vietu tiksies ar Itāliju.

Mačs starp itāļu treneru Lukas Banki un Džanmarko Poceko vadītajām komandām sāksies plkst.11.45 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot kanālam TV3.

Trešdien ceturtdaļfinālā Pasaules kausa debitante Latvija dramatiskā cīņā ar rezultātu 79:81 zaudēja Vācijai, finālturnīrā neizcīnot ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Savukārt Itālija pārliecinoši ar 63:100 atzina ASV pārākumu.

Otrajā mazajā pusfinālā plkst.15.30 tiksies Lietuva ar Slovēniju, un šajā mačā noskaidrosies latviešu pretiniece sestdien cīņā par piekto vai septīto pozīciju.

Latvijas valstsvienības rindās līdzšinējās spēlēs rezultatīvākais ar vidēji 14,2 punktiem un 6,0 rezultatīvām piespēlēm bijis Artūrs Žagars. Rezultatīvi bijuši arī Dāvis Bertāns (13,7 punkti), Rolands Šmits (13,5) un divas spēles aizvadījušais Dairis Bertāns (14). Andrejam Gražulim ir caurmērā 12,5 punkti, 1,5 pārtvertas bumbas un 1,2 bloķēti metieni, tāpat daudzpusīgi spēlējis Rodions Kurucs - viņam vidēji 8,0 punkti, 6,8 atlēkušās bumbas un 1,2 pārtvertas bumbas. 

Itālijas izlasē augstu rezultativitāti demonstrējis Simone Fontekjo, kurš sešos mačos vidēji guvis 18,3 punktus un izcīnījis 6,3 atlēkušās bumbas. Jūtas "Jazz" uzbrucējs Fontekjo ir vienīgais šobrīd aktīvais NBA spēlētājs Itālijas izlasē.

Kopš 1992.gada Latvija ar Itāliju tikusies astoņas reizes un izcīnījusi trīs uzvaras, pēdējo reizi savā starpā spēkojoties pirms 12 gadiem.

Latvijas basketbolisti savu debijas finālturnīru sāka ar 109:70 uzvaru pār Libānu un 88:86 panākumu pār Franciju, pēdējā grupas spēlē ar 75:101 atzīstot Kanādas pārākumu. Otrā posma spēlēs Latvija ar 74:69 uzvarēja Spāniju un ar 104:84 - Brazīliju.

Itāļi finālturnīru sāka ar uzvaru pār Angolu (81:67), pēc tam situāciju sarežģīja zaudējums Dominikānai (82:87), taču trīs uzvaras pēc kārtas - pār Filipīnām (90:83), Serbiju (78:76) un Puertoriko (73:57) - deva vietu ceturtdaļfinālā.

Piektdien pusfinālos tiksies ASV ar Vāciju un Kanāda ar Serbiju. Šīs četras izlases nodrošinājušas vietas Parīzes olimpisko spēļu turnīrā, tāpat kā Japāna, Dienvidsudāna un Austrālija.

Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkojas "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tika noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

Latvijas izlases sastāvs Pasaules kausa finālturnīrā:

Rodions Kurucs (Mursijas UCAM, Spānija), Dāvis Bertāns (Oklahomasitijas "Thunder", NBA), Dairis Bertāns ("VEF Rīga"), Anžejs Pasečņiks ("Palencia", Spānija), Rolands Šmits (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Artūrs Strautiņš (Tortonas "Derthona", Itālija), Klāvs Čavars (Jokohamas "Exellence", Japāna), Aigars Šķēle (Lielpolijas Ostruvas "Stal", Polija), Andrejs Gražulis (Trento "Aquila", Itālija), Artūrs Kurucs (Patras "Promitheas", Grieķija), Artūrs Žagars (Ķēdaiņu "Nevežis", Lietuva), Kristers Zoriks (Izmiras "Petkim Spor", Turcija).

Itālijas izlases sastāvs Pasaules kausa finālturnīrā:

Marko Spisu (Venēcijas "Umana Reyer"), Stefano Tonuts, Nikolo Melli, Džampaolo Riči, Luidži Datome (visi - Milānas "AX Armani Exchange Olimpia"), Simone Fontekjo (Jūtas "Jazz", NBA), Mateo Spanjolo, Gabriēle Pročida (abi - Berlīnes "Alba", Vācija), Akille Polonāra, Alesandro Pajola (abi - Boloņas "Virtus"), Muhamets Diufs (Lugo "Breogan", Spānija), Luka Severīni (Tortonas "Derthona").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi