Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas basketbolisti aizvada izšķirošo cīņu par iekļūšanu Pasaules kausa ceturtdaļfinālā

Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien Džakartā Pasaules kausa finālturnīra otrā posma otrajā spēlē tiksies ar Brazīliju, uzvarētājai iekļūstot ceturtdaļfinālā un turpinot cīņu par ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, bet zaudētājai braucot mājās.

L apakšgrupas mačs sāksies plkst.12.45, un tiešraidē to pārraidīs kanāls TV3.

Par otru ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu no L apakšgrupas plkst.16.30 cīnīsies Spānija un Kanāda, pārējos finālturnīra mačus tiešraidē translējot "Go3 Sport" kanāliem. Pirms pēdējās spēļu kārtas visām četrām L apakšgrupas komandām ir pa trīs uzvarām četrās spēlēs, bet, ņemot vērā gūto un zaudēto punktu attiecību, secība ir šāda: Kanāda, Spānija, Brazīlija, Latvija.

Trešdien ceturtdaļfinālā šīs grupas divas labākās komandas cīnīsies ar K grupas labāko duetu Vāciju un Slovēniju, šīm izlasēm plkst.14.10 Okinavā uzsākot cīņu par pirmo vietu grupā. Plkst.10.30 spēlēs Austrālija un Gruzija, kuras aizvadīs savu pēdējo spēli finālturnīrā.

Tāpat kā L apakšgrupā, arī I grupā uz vietām ceturtdaļfinālā pretendē vēl visas četras dalībnieces un tās iegūs maču uzvarētājas. Manilā plkst.11 tiksies Itālija ar Puertoriko un plkst.15 - Dominikānas Republika ar Serbiju. Filipīnu galvaspilsētā plkst.15.40 par pirmo vietu grupā cīnīsies Lietuva un ASV, bet Grieķija un Melnkalne savu finālturnīra pēdējo spēli sāks plkst.11.40.

Latvijas basketbolisti debijas finālturnīru sāka ar 109:70 uzvaru pār Libānu un 88:86 panākumu pār Franciju, pēdējā grupas spēlē ar 75:101 atzīstot Kanādas pārākumu. Otrā posma ievadā Latvija ar rezultātu 74:69 uzvarēja Spāniju.

Otrajā mačā gūtā savainojuma dēļ finālturnīrs ir beidzies Latvijas izlases kapteinim Dairim Bertānam, tādējādi izlases rīcībā palikuši 11 basketbolisti, jo papildu spēlētājus meistarsacīkstēm pieteikt nevar.

Brazīlija vispirms ar 100:59 sagrāva Irānu, pēc tam ar 78:96 zaudēja Spānijai, turpinājumā ar 89:77 guva virsroku pār Kotdivuāru, bet otro posmu sāka ar negaidītu uzvaru 69:65 pār Kanādu. Tāpat kā latvieši, arī brazīlieši finālturnīru turpina ar 11 spēlētājiem, jo jau pirmajā cīņā savainojumu guva saspēles vadītājs Rauls Netu.

Līdzšinējos mačos brazīliešiem visproduktīvākais bijis Brunu Kabuklu, kurš vidēji mačā guvis 15,5 punktus un izcīnījis 9,8 atlēkušās bumbas, lielu artavu panākumos devis arī Jagu Santuss ar vidēji 15 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Latvijas un Brazīlijas vīriešu basketbola izlases līdz šim starptautiskajā arēnā nav spēlējušas savā starpā.

Finālturnīra 32 komandas bija sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpina cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnās par 17.-32.vietu.

Mači notiek Filipīnās, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiek noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

Par aktualitātēm no Džakartas informē ziņu aģentūras LETA sporta reportiere Paula Vucena. Basketbola finālturnīram veltītajā LETA sadaļā (" pieejama jaunākā informācija ne tikai par Latvijas izlases gaitām un panākumiem, bet arī citu komandu rezultātiem un čempionāta aktualitātēm.

Latvijas izlases sastāvs Pasaules kausa finālturnīrā:

Rodions Kurucs (Mursijas UCAM, Spānija), Dāvis Bertāns (Oklahomasitijas "Thunder", NBA), Dairis Bertāns ("VEF Rīga"), Anžejs Pasečņiks ("Palencia", Spānija), Rolands Šmits (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Artūrs Strautiņš (Tortonas "Derthona", Itālija), Klāvs Čavars (Jokohamas "Exellence", Japāna), Aigars Šķēle (Lielpolijas Ostruvas "Stal", Polija), Andrejs Gražulis (Trento "Aquila", Itālija), Artūrs Kurucs (Patras "Promitheas", Grieķija), Artūrs Žagars (Ķēdaiņu "Nevežis", Lietuva), Kristers Zoriks (Izmiras "Petkim Spor", Turcija).

Brazīlijas izlases sastāvs Pasaules kausa finālturnīrā:

Jagu Santuss (Belgradas "Crvena zvezda", Serbija), Kristjānu Felīsiu ("Granada", Spānija), Vitors Benite ("Palencia", Spānija), Marselinju Uertass ("Tenerife", Spānija), Tims Suāriss (Nagojas "Diamond Dolphins", Japāna), Gī Santuss (Santakrūzas "Warriors", G-līga), Leonārdu Meindls (Tokijas "Alvark", Japāna), Rauls Netu (Stambulas "Fenerbahce", Turcija), Felīpi dus Anžošs (Andoras "Morabanc", Spānija), Žioržīnu de Paula (Ulmas "BBU 01", Vācija), Brunu Kabuklu (Venēcijas "Umana Reyer", Itālija), Lukass Diass (Sanpaulu "Franca").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi