Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas basketbolisti 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā tiksies ar Spāniju, Beļģiju un Slovākiju

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā tiksies ar Spāniju, Beļģiju un Slovākiju, noskaidrojās otrdien notikušajā izlozē.

Latvijai kā vienai no meistarsacīkšu rīkotājām ir garantēta vieta finālturnīrā neatkarīgi no izlases rezultātiem kvalifikācijā.

Pirms izlozes Latvija bija izsēta ceturtajā grozā ar Somijas, Horvātijas un Ukrainas izlasēm. C apakšgrupā no pirmā groza Latvijai ielozēja Spāniju, no piektā - Beļģiju, bet no astotā - Slovākiju.

A apakšgrupā tika ielozētas Portugāle, Slovēnija, Ukraina un Izraēla, B apakšgrupā spēlēs Islande, Itālija, Turcija un Ungārija, D apakšgrupā spēkosies Zviedrija, Vācija, Melnkalne un Bulgārija, E apakšgrupā būs Kipra, Francija, Horvātija un Bosnija un Hercegovina, F apakšgrupā cīnīsies Lielbritānija, Grieķija, Čehija un Nīderlande, G apakšgrupā būs Dānija, Serbija, Somija un Gruzija, bet H apakšgrupā - Ziemeļmaķedonija, Lietuva, Polija un Igaunija.

Izlozē piedalījās arī Latvijas Basketbola savienības (LBS) pārstāvis Kristaps Janičenoks.

Kvalifikācijā piedalīsies 32 izlases, no kurām finālturnīrā iekļūs 24 komandas. Tāpat kvalifikācijā ārpus konkurences startēs arī izlases, kas uzņems finālturnīru - Latvija, Kipra, Polija un Somija, kurām jau ir garantēta dalība Eiropas čempionātā.

No apakšgrupām, kurās nav kāda no Eiropas čempionāta saimniecēm, finālturnīrā iekļūs trīs vienības, bet no apakšgrupām, kurās ir kāda no meistarsacīkšu mājiniecēm, ceļazīmes iegūs divas komandas.

Kvalifikācijas pirmais logs paredzēts 2024.gadā no 19. līdz 27.februārim, otrais būs 2024.gadā no 18. līdz 26.novembrim, bet noslēdzošie mači tiks aizvadīti 2025.gadā no 17. līdz 25.februārim.

2025.gada meistarsacīkstēs apakšgrupu turnīri no 27.augusta līdz 14.septembrim norisināsies Somijā, Kiprā, Polijā un Latvijā, kas uzņems arī čempionāta finālposmu.

Latvijā čempionāta spēles tiks aizvadītas Rīgā, Kiprā - Limasolā, Somijā - Tamperē, bet Polijā - Katovicē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi