Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvija zaudē cīņu zem groza un piekāpjas Bosnijas un Hercegovinas izlasei

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien Sarajevā 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē piekāpās mājiniecei Bosnijai un Hercegovinai, slikti metot soda metienus un zaudējot cīņu par atlēkušajām bumbām zem groza.

Latvija zaudēja Bosnijai un Hercegovinai ar 73:79 (17:20, 11:20, 17:20, 28:19).

Mača sākums labāk padevās latviešiem, kuri ar Mārtiņa Laksas trīspunktu metienu, kā arī diviem Mārtiņa Meiera un vienu Aigara Šķēles divpunktnieku panāca 9:2 savā labā.

Pēc tam jau 7:0 izrāviens padevās mājiniekiem, izlīdzinot rezultātu. Astotajā minūtē Edins Atičs ar trīspunktu metienu panāca 20:14 savā labā, taču līdz ceturtdaļas beigām latvieši panāca 17:20, bet uzreiz pēc pārtraukuma Rihards Lomažs realizēja divus no trim soda metieniem, vienu no tiem kā mājinieku trenera tehnisko piezīmi.

Otrā puslaika sākumā latviešiem gadījās nepilnu sešu minūšu punktu gūšanas bedre, mājiniekiem pēc diviem precīziem Atiča soda metieniem panākot 28:21 savā labā.

Pēc Meiera divpunktu metiena izdevās pietuvoties līdz 28:30, taču beigās mājinieki panāca arī 12 punktu pārsvaru - 40:28.

Otrajā puslaikā turpinājās lēna spēle, punktu starpībai mājinieku labā svārstoties desmit punktu robežās, kas viņus pilnībā apmierināja, nepilnu minūti pirms trešās ceturtdaļas beigām panākot 60:42 pēc Atiča precīza trīspunktnieka.

Spēles gaitu Latvijai pēdējā ceturtdaļā izdevās izmainīt, padarot spēli ātrāku. Pēc Laksas un Lomaža trīspunktu metieniem Latvija pietuvojās līdz 67:71, taču spēles galotni labāk aizvadīja mājinieki.

Beigās izdevās zaudēt ar sešiem punktiem, taču ar vienu labi nospēlētu ceturksni latviešiem nepietika uzvarai.

Otrā dienas spēlē Grieķija pagarinājumā ar 84:78 (17:25, 14:16, 15:11, 25:19, 13:7) pieveica Bulgāriju.

Uzvarētāju rindās 21 punkts Jannim Atinaiu, bet 14 punkti Vasilim Kavadam, kamēr bulgāriem 15 punkti Čavdara Kostova kontā.

H grupas vadībā ar trim panākumiem četrās spēlēs ir ir Bosnijai un Hercegovina un Grieķija, kas abas jau nodrošinājušas vietu Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā, bet pa vienai uzvarai ir Latvijai un Bulgārijai.

Latvijas izlase kvalifikācijas turnīru iesāka ar diviem zaudējumiem, taču piektdien ar 77:66 izdevās uzvarēt Grieķiju. Bosnieši tikmēr ar 88:49 sagrāva Bulgārijas izlasi.

Latvijas valstsvienības rindās bija viena izmaiņa. Māra Gulbja vietā spēlei tika pieteikts Ingus Jakovičs.

Bosnijas un Hercegovinas komandas sastāvā ir astoņi spēlētāji no tiem, kuri februārī Rīgā pieveica Latvijas komandu (62:61). Būtiskākais papildinājums - naturalizētais amerikāņu saspēles vadītājs Džons Robersons, kurš spēlē Madrides "Estudiantes".

Latvijas izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers pirms otrās spēles sarunā ar LBS preses dienestu atklāja, ka bosnieši iepriekšējā cīņā ar aktīvu spēli salauzuši Bulgārijas vienību. Īpaši aktīva komanda bijusi pret ārējās līnijas spēlētājiem, tāpēc no Latvijas izlases tiks gaidīts tikpat ātrs basketbols.

Sestdien Latvijas izlase dienas pirmajā pusē aizvadījusi vieglu treniņu, kurā par veselības stāvokli neviens īpaši nav sūdzējies, lai arī visi basketbolisti neesot optimālā sportiskajā formā. Štelmahers nenoliedza, ka pret tādu komandu kā Bosnija un Hercegovina sastāvā noderētu vēl viens spēlētājs, kurš spēj labi pārvaldīt bumbu.

Abas izlases iepriekš savā starpā tikušās piecas reizes, no kurām trīs gadījumos pārāki bija bosnieši. Vēl pirms šī kvalifikācijas turnīra izlases nesenākā pagātnē (2012. un 2013.gadā) aizvadīja trīs spēles. Pirmajā ar 87:84 pārāka bija Bosnija un Hercegovina, taču atlikušajos divos dueļos latvieši bija pārāki ar 80:64 un 86:75. 

Pēdējā tikšanās reizē februārī Bosnija un Hercegovina uzvarēja ar 62:61. Šī bija kvalifikācijas turnīra pirmā spēle, bet otrajā latvieši ar 104:110 piekāpās Bulgārijai. Savukārt svētdienas pretinieki savā otrajā mačā ar 65:70 piekāpās Grieķijai.

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Bosniju un Hercegovinu:

Jānis Bērziņš, Rolands Freimanis (abi - Zelonas Guras "Stelmet Enea", Polija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Artis Ate, Kristers Zoriks, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols (visi -"VEF Rīga"), Klāvs Čavars (Minskas "Cmoki", Baltkrievija), Rihards Lomažs (Vilērbānas ASVEL, Francija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Mārtiņš Meiers ("Astana", Kazahstāna), Ingus Jakovičs (Varēzes "Obenjobmetis", Itālija).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi