Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Laksai 23 punkti zaudējumā FIBA Eirolīgas mačā; Gulbei divi punkti uzvarā

Latvijas basketboliste Kitija Laksa trešdien guva 23 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē, taču viņas rezultatīvais sniegums un labā metienu precizitāte neglāba Itālijas klubu Boloņas Virtus Segafredo no zaudējuma, bet Aleksa Gulbe guva divus punktus Salamankas Avenida komandas graujošā uzvarā savā laukumā.

Boloņas basketbolistes izbraukumā ar rezultātu 64:73 (19:16, 13:16, 13:19, 19:22) zaudēja Ungārijas vienībai Seksārdas "Atomeromu KSC".

Pirmajā puslaikā Laksa guva 16 jeb tieši pusi no komandas iemestajiem punktiem. Šajā mačā viņa spēlēja 31 minūti un 58 sekundes, grozā raidot trīs no četriem divpunktu metieniem, piecus no deviņiem "trejačiem" un divus no trīs soda metieniem.

Tāpat latvietes rēķinā bija trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, četras piezīmes, trīs kļūdas, divas pārtvertas bumbas, labākais +/- rādītājs komandā (+6) un 21 efektivitātes koeficienta punkts. Laksa bija mača rezultatīvākā un arī produktīvākā spēlētāja.

Viešņām 14 punktus guva, astoņas bumbas zem groziem izcīnīja un piecas rezultatīvas piespēles atdeva Šejenne Pārkera, bet 14+6+4 šajās statistikas ailītēs sakrāja Čečīlija Dzandalazīni. Uzvarētājām 19 punkti un sešas atlēkušās bumbas bija Rutai Hebārdai.

"Virtus Segafredo" ar divām uzvarām sešās spēlēs ieņem septīto vietu A apakšgrupā, bet šodienas pretinieces pēc panākuma ar bilanci 3-3 pakāpušās uz otro pozīciju.

B grupā Salamankas "Avenida" mājās ar 94:52 (21:18, 23:17, 29:5, 21:12) sagrāva Diosgjoras DVTK.

Gulbe mājinieču rindās spēlēja 13 minūtes un septiņas sekundes, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem, bet netrāpot vienīgo tālmetienu. Viņa arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pa reizei kļūdījās un pārķēra bumbu, kā arī sakrāja +/- rādītāju +3 un efektivitātes koeficientu trīs.

Uzvarētājām punktus guva visas 11 basketbolistes, bet rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Aleksandra Crvendakiča, bet viešņām 13 punktus sakrāja Arelja Girantesa.

Salamankas klubs ar piecām uzvarām sešās spēlēs ieņem otro vietu grupā.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Šosezon FIBA Eirolīgā nestartē Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas pagājušajā sezonā iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur ceturtdaļfināla sērijā piekāpās Stambulas "Fenerbahce".

Pērn par čempionēm kļuva Ungārijas vienība "Sopron", kas finālā pārspēja "Fenerbahce".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi