Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Janičenoks pieļauj, ka naturalizēta spēlētāja piesaistīšanas jautājumu vēl nāksies aktualizēt

"Vēl labi atceros sevi kā basketbolistu, un tobrīd noteikti biju pret naturalizētu spēlētāju iesaistīšanu valstsvienībā. Šobrīd kā funkcionāram, paradoksāla sajūta, bet šķiet, ka šādu iespēju būtu vērts apsvērt," intervijā Sporta Avīzes marta numuram par ārzemju spēlētāja iespējamu piesaistīšanu Latvijas basketbola izlasē dalītās jūtās atzinās Kristaps Janičenoks. Vēl nesen viens no valstsvienības līderiem šobrīd ir Latvijas Basketbola līgu direktors, tāpēc viņam īpaši spilgti redzams, kā komandu panākumi var ietekmēt visus ap basketbolu notiekošos procesus un ažiotāžu.

Starptautiskās Basketbola savienības (FIBA) dīvainais noteikums pieļaut viena naturalizēta spēlētāja iesaistīšanu valstsvienības sastāvā Latvijas sporta sabiedrību no jauna sašūpoja pagājušā gada nogalē, kad publiski izskanēja runas par Basketbola savienības (LBS) iecerēm uzrunāt Eirolīgas zvaigzni Maiku Džeimsu. "Šobrīd ir slikts brīdis, kad par to runāt. Tikko esam tikuši uz Pasaules kausu, mums ir skaists stāsts ar treneri Luku Banki, atmosfēra komandā ir lieliska, džeki ceļas un krīt par šo kreklu, un tagad mēs paralēli sākam runāt par leģionāra piesaistīšanu..." rokas noplātīja Janičenoks. Viņš norādīja, ka tā drīzāk bijusi vienkārši informācijas noplūde, cenšoties pataustīt sabiedrības temperatūru šajā jautājumā. "Tomēr, iespējams, šo jautājumu kādreiz vajadzēs aktualizēt no jauna."

Janičenoks intervijā pieminēja Spānijas valstsvienības piemēru – basketbola lielvalsts rudenī kļuva par Eiropas čempioni un tās līderis bija tikai neilgi pirms finālturnīra piesaistītais amerikānis Lorenco Brauns. "Tādā Spānijā tam netiek pievērsta tik liela uzmanība, taču mazākās valstīs, kāda ir arī Latvija, patriotiskās jūtas ir spēcīgākas, tās ļoti uzsver savu nacionalitāti. Vai zelta medaļa ir tik vērta, ja tā tiek izcīnīta tāda naturalizēta spēlētāja dēļ?" retoriski vaicāja Janičenoks, tomēr norādīja, ka panākumi palīdz ievērojami celt sporta veida popularitāti, bet naturalizēts spēlētājs varētu palīdzēt gūt vēl augstākus panākumus. "Kad kā basketbola funkcionārs redzu, cik tās uzvaras ir svarīgas, cik ļoti panākumi veicina biļešu pārdošanu, kādu haipu (ažiotāžu) panākumi dod, kā tas palīdz piesaistīt atbalstītājus un visu pārējo... Nu, tad ir jāizšķiras."

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība pirmo reizi vēsturē kvalificējusies Pasaules kausa finālturnīram, kurā cita starpā tiks dalītas arī ceļazīmes uz nākamā gada olimpisko spēļu turnīru. Pēc ceļazīmes izcīnīšanas divi no vadošajiem aizsardzības spēlētājiem Rihards Lomažs un Jānis Strēlnieks guvuši nopietnus savainojumus, kuru dēļ, visticamāk, nevarēs palīdzēt komandai vasaras beigās Āzijā paredzētajā finālturnīrā.

Pilnu interviju ar Kristapu Janičenoku par šo un daudziem citiem jautājumiem lasiet Sporta Avīzes marta numurā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi