Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Izšķirošā spēle: otrais cēliens

Roberts Štelmahers: gaidām arī Eirolīgas pārstāvjus, taču svarīgākais būs izveidot vienotu komandu.

Tuvu optimālam sastāvam no pašreiz pieejamiem spēlētājiem nedēļas sākumā sapulcējās Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība, kurai 20. un 22. februārī sabraukumā Rīgā paredzētas izšķirošās cīņas par dalību 2022. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Trenera Roberta Štelmahera vadībā "burbulī" jau devušies 14 kandidāti, bet vēl divi varētu komandai pievienoties pēc 18. februāra cīņām Eirolīgā.

Atšķirībā no pusotras nedēļas senā Rīgas "burbuļa", kad līdzīgā situācijā pie ceļazīmes uz finālturnīru netika Latvijas basketbolistes, vīriešu valstsvienībai viss ir pašu rokās, jo savstarpējā konkurencē par trešo vietu kvalifikācijas H grupā jāapsteidz Bulgārija. Svarīgākā būs savstarpējā spēle sestdien pret bulgāriem, kuri latviešiem Arēnā Rīga noteikti ir jāuzvar. Panākums ar vismaz septiņu, visticamāk, pat sešu punktu pārsvaru nodrošinās Latvijai dalību finālturnīrā, bet mazākas starpības gadījumā divas dienas vēlāk būs jāpieveic Grieķija vai arī jāpaļaujas uz Bulgārijas klupienu pret Bosniju. "Seši punkti ir seši punkti. Basketbolā tas it kā ir maz, bet, lai šādu pārsvaru īsā laikā iegūtu spēles beigās... būs jācīnās par katru punktu," sarunā ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) pārstāvjiem pirms sabraukuma piesardzību saglabāja komandas galvenais treneris Štelmahers. 

Jau pierasts, ka jaunajā kvalifikācijas sistēmā sezonas vidū valstsvienībām nav iespējams piesaistīt spēlētājus no Nacionālās basketbola asociācijas un, ar retiem izņēmumiem, ULEB Eirolīgas klubiem, tāpēc arī šoreiz Štelmahera un viņa palīgu rīcībā nebūs vismaz sešu visaugstākajā līmenī spēlējošo basketbolistu. Vēl gan pastāv iespēja sagaidīt kaut vienu no diviem Maskavas apgabala Himki spēlētājiem. No LBS ģenerālsekretāra Kaspara Ciprusa publiskās retorikas noprotams, ka pēc 18. februārī paredzētās Eirolīgas spēles ļoti iespējama ir Jāņa Timmas ierašanās Rīgā un turpinoties pārrunas arī par Daira Bertāna atbraukšanu. "Prātā šāds scenārijs ir, taču negribas iepriekš uz tā balstīt kaut kādas cerības. Tik un tā mums visiem būs jāspēlē kā komandai. Nebūs tā, ka atnāks viens spēlētājs un izglābs visu spēli," aizrādīja Štelmahers. 

No ārpus minētajām līgām maizi pelnošajiem basketbolistiem treneris izcēla vien Andreja Gražuļa trūkumu. Spēka uzbrucējam diemžēl pagājušajā nedēļā nācās gulties uz operāciju galda pēc ceļgala savainojuma. Salīdzinājumā ar iepriekšējo sabraukumu Bosnijā komandas sastāvā šoreiz būs Artūrs Žagars, kurš tieši izbraukumā pret Bulgāriju spilgti debitēja valstsvienībā, turklāt "burbuļa" priekšvakarā izkļuva no spāņu kluba Badalonas Joventut grožiem, lai iegūtu spēles praksi Štelmahera vadītajā Tallinas Kalev/ Cramo, kā arī VTB Vienotajā līgā spēlējošais Ojārs Siliņš. Savā ziņā jaunpienācējs ir pieredzējušais centra uzbrucējs Kaspars Bērziņš, kurš gan devās uz Sarajevu, tomēr savainojuma dēļ spēlēs nepiedalījās.

Visi trīs H grupas konkurenti jau ieradušies Rīgā un otrdien aizvadīja pirmos treniņus. Katrai komandai pirms pirmajām spēlēm paredzēti seši treniņi Arēnā Rīga. Grieķijas un Bosnijas izlases jau nodrošinājušas dalību finālturnīrā, kas nākamgad paredzēts Vācijā, Čehijā, Itālijā un Gruzijā.

Spēles pret Bulgāriju un Grieķiju paredzētas bez skatītāju klātbūtnes, to tiešraide TV6 kanālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi