Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Gražulis: Cīņa par atlēkušajām bumbām bija labs komandas darbs

Latvijas basketbola izlases sekmīgā cīņa zem groziem bija labs komandas darbs, sarunā ar žurnālistiem atzina valstsvienības uzbrucējs Andrejs Gražulis.

Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien Džakartā Pasaules kausa finālturnīra otrā posma pirmajā spēlē spraigā cīņā ar 74:69 uzvarēja pašreizējo čempioni Spāniju un turpinās cīņu par vietu ceturtdaļfinālā, kā arī ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Vienubrīd Spānijas izlases pārsvars sasniedza vairāk nekā desmit punktus, taču latvieši pēdējās minūtēs atgriezās vadībā un to noturēja. "Pamainījām aizsardzību un viņi nevarēja atrast pretzāles. Viņi ļoti mocījās uzbrukumā, kamēr mēs ceturtajā ceturtdaļā pārķērām daudz bumbas. Dabūjām savu ritmu un tā arī salauzām spēli," pēc uzvaras stāstīja Gražulis.

Basketbolistiem un treneriem bija daudz iebilžu pret tiesnešu darbu, taču Gražulis uzskata, ka soģi uz abām pusēm svilpuši vienādi. "Tiesneši ir tādi, kādi viņi ir, dara savu darbu. Nevaram sūdzēties, jo viņi tiesā visiem vienādi, tāpēc nav ko pārdzīvot, jāiet un jāspēlē," komentēja Gražulis.

Tāpat koknesietis izcēla, ka Latvijas basketbolistiem pret favorītēm jāiziet laukumā ar pārliecību, jo tikai tā varot gūt uzvaras. "Spēlējot pret lielām komandām, nevar iziet laukumā kā puišeļi un domāt, ka mēs tagad spēlēsim ar "mužikiem". Vienkārši jāiet un jāspēlē," uzsvēra basketbolists.

Līdzšinējās trīs spēlēs Latvijas izlases klupšanas akmens bija cīņa par atlēkušajām bumbām, taču šajā spēlē izdevās pat pretiniekus pārspēt.

"Parasta diena ofisā. Viņi bija spēcīgi un stūmās, kā nekā ir vieni no labākajiem cīnītājiem par bumbām uzbrukumā. Tas bija labs komandas darbs, jo visi pieci gājām un vācām bumbas aizsardzībā," stāstīja Gtažulis.

L apakšgrupā visās trīs spēlēs uzvarējusi Kanāda, pa trīs panākumiem četrās cīņās ir Latvijai un Spānijai, bet Brazīlija svinējusi divas uzvaras trīs dueļos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi