Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

FOTO: TTT Rīga cieš neveiksmi Baltijas sieviešu basketbola līgas finālā

Latvijas čempionvienība TTT Rīga Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) finālspēlē trešdien ar 55:63 (10:24, 19:11, 14:9, 12:19) piekāpās Baltkrievijas vienībai Minskas Cmoki.Maču daudz sekmīgāk iesāka_ Cmoki _komanda, kas sestajā minūtē jau atradās priekšā ar 16:2, bet pēc pirmās ceturtdaļas finālturnīra saimnieces _TTT Rīga _zaudēja ar 10:24.

Turpinājumā Latvijas čempiones centās lauzt cīņas gaitu. Kaut ilgstoši tas neizdevās, gūstot pēdējos sešus punktus puslaikā, mājinieces spēja pietuvoties līdz 29:35.Arī trešajā ceturtdaļā ilgstoši tuvāk par trim punktiem TTT Rīga pietuvoties neizdevās, tomēr šoreiz tika gūti pēdējie septiņi punkti desmitminūtē un mājinieces jau panāca 43:44. Tomēr vadību Latvijas klubs tā arī neieguva. Kaut TTT Rīga vēl pietuvojās līdz 52:53, pēdējā minūte jau sākās ar četru punktu deficītu 53:57, un iesaistīties cīņā par uzvaru mājiniecēm vairs neizdevās.

Rezultatīvākā TTT Rīga rindās ar 14 punktiem bija Ieva Krastiņa, ar 13 punktiem piebalsoja Rūta Veidere, bet ar 12 punktiem izcēlās Anda Eibele.

Tikmēr Cmoki vienībā ar 13 punktiem izcēlās Viktorija Haspere.

Līdz ar to Latvijas komandas BSBL turnīrā joprojām spējušas uzvarēt vien vienu reizi, kad 1998.gadā par labāko kļuva RTU/Klondaika.

Pirms tam spēlē par trešo vietu cita Baltkrievijas vienība Grodņas Olimpija ar 74:64 (15:22, 20:10, 21:14, 18:18) pieveica Kazahstānas komandu Kokšetau Okzhetpes.

Kā zināms, TTT Rīga vietu finālā nodrošināja otrdien, kad pusfinālā ar rezultātu 79:65 pārspēja Olimpija. Savukārt otrā pusfinālā Cmoki ar rezultātu 76:37 sagrāva Okzhetpes.

Vietējās TTT Rīga basketbolistes BSBL trijniekā nu finišējušas septiņas reizes, izcīnot divas sudraba un piecas bronzas godalgas, iepriekšējo reizi uz goda pjedestāla kāpjot 2009.gadā. Savukārt Olimpija basketbolistes iepriekš BSBL bija triumfējušas 2013.gadā.

Cmoki sportistes pērn izcīnīja Baltkrievijas čempionu titulu, turklāt šogad cer titulu saglabāt. Vienība šosezon sacentās FIBA Eiropas kausa sacensībās, tomēr apakšgrupu turnīrā guva tikai vienu panākumu sešos mačos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi