Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Briti latviešus gaidīs ar amerikānisku stilu un vēlmi pārsteigt

Atlētiskai un fiziskai cīņai Pasaules kausa kvalifikācijas sabraukuma noslēgumā jāgatavojas Latvijas basketbolistiem, kuri Ņūkāslā lūkos apliecināt favorītu statusu pret Lielbritānijas komandu. Spēle svētdien sāksies pulksten 20, tās tiešraide būs redzama TV6.

Iepriekš atsevišķi startējušās Anglijas, Skotijas un Velsas komandas zem Lielbritānijas karoga basketbolā tika apvienotas 2006. gadā, lai sagatavotos dalībai Londonas olimpiskajās spēlēs.

Kopš tā laika komanda kvalificējusies pieciem no sešiem notikušajiem Eiropas čempionāta finālturnīriem, kuros gan divpadsmitniekā iekļūt vēl nav izdevies. 

"Tā ir atlētiska un spēcīga komanda ar daudzpusīgiem spēlētājiem. Ne jau velti viņi šoruden spēlēs arī Eiropas čempionātā," treniņnometnes sākumā Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki aicināja novērtēt katru pretinieku. 

"Viņi spēlē ASV basketbola stilā. Liela daļa spēlētāju nāk no Amerikas, arī treneris strādā G līgā."

To, kas draud britu komandas nenovērtētājiem, uz savas ādas PK kvalifikācijas turnīra sākumā izbaudīja Grieķija, kas Ņūkāslā zaudēja ar 69:78. 

Nākamajās trīs spēlēs pret grieķiem un turkiem gan pārāki bija favorīti, bet vēlā ceturtdienas vakarā Lielbritānijas basketbolisti ar 57:72 piekāpās Beļģijai. 

Latvijas izlase britus pieveikusi visās piecās līdzšinējās savstarpējās spēlēs, tostarp 2011. gadā Jelgavā, kad pretinieku pirmsolimpiskajā sastāvā bija arī NBA zvaigzne Luols Dengs un Eirolīgas uzbrucējs Džoels Frīlends.

Pašreizējā modelī tik spilgtu zvaigžņu nav, taču ir laba līmeņa spēlētāji arī no Turcijas, Spānijas un Nīderlandes klubiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi