Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bertāns: Gražulis bijis pārliecinošs un stabils visu turnīru

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Andrejs Gražulis Pasaules kausa finālturnīrā bijis pārliecinošs un stabils visu turnīra laiku, sarunā ar žurnālistiem uzsvēra viņa komandas biedrs Dāvis Bertāns.

Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtdien Manilā Pasaules kausa finālturnīra pusfinālā par 5. līdz 8.vietu ar 87:82 pārspēja Itāliju un meistarsacīkstes noslēgs sestdien ar maču par piekto pozīciju. Dienu iepriekš ceturtdaļfinālā latvieši piedzīvoja pēdējo sekunžu zaudējumu Vācijai, bet jau diennakti vēlāk bija jāaizvada nākamais mačs.

No šī brīža izlases sastāva pēdējos gados tieši Bertānam bijusi lielākā pieredze aizvadīt mačus divas dienas pēc kārtas.

"Zinu, cik tas ir grūti - pirmajās reizēs sajust ritmu. Parasti ir sajūta, kad ir diena laika atpūsties, taču šodien jau no rīta bija jāsāk gatavoties mačam, kas nav mentāli viegli," stāstīja Bertāns.

Pateicoties Gražuļa enerģijai un teicamajai metienu precizitātei, Latvijas izlase atspēlējās un ieguva vadību, kuru otrajā puslaikā no rokām neizlaida. 

"Brīdī, kad nonācām iedzinējos, sapratām, ka neesam atbraukuši atpūsties, sākām spēlēt savu basketbolu un Gražulis visu nokārtoja. Viņš ir bijis pārliecinošs un stabils visu turnīru," komandas biedra sniegumu komentēja Bertāns.

Arī šajā mačā neiztika bez domstarpībām starp spēlētājiem un tiesnešiem, pāris reizes diskusijās iesaistoties arī Bertānam. "Daudzās epizodēs nesapratu, kā var neredzēt to, ko visas tribīnes redz. Par tiesnešiem runā visa turnīra laikā gan uzvarētāji, gan zaudētāji," teica basketbolists.

Otrajā mazajā pusfinālā tiksies Lietuva ar Slovēniju, un šajā mačā noskaidrosies latviešu pretiniece sestdien cīņā par piekto pozīciju. "Jebkurš pretinieks būs principiāls, būs interesanti pašiem un arī skatītājiem," piebilda Bertāns.

Latvijas valstsvienība pirmajos divos posmos spēlēja Džakartā, bet labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkojas "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi