Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Banki: Pirms turnīra mums nebija ko zaudēt

Latvijas vīriešu basketbola izlasei, kas saskārās ar vairākiem savainojumiem, pirms Pasaules kausa finālturnīra nebija ko zaudēt, preses konferencē pēc uzvaras pār Spāniju teica Latvijas izlases treneris Luka Banki.

Jau ziņots, ka Latvija Pasaules kausa otrā grupu turnīra spēlē ar rezultātu 74:69 pārspēja Spāniju.

"Lieliska spēle, taču ir laiks jau pievērsties nākamajai spēlei. Lepojos ar veidu, kā palikām spēlē visa mača garumā, neskatoties uz dažiem momentiem trešajā ceturtdaļā. Kopumā tā bija sīva spēle," secināja treneris.

"Būt pastarīšiem tik grūtā grupā un saskarties ar traumām pirms atbraukšanas un turnīra laikā, lika mums nonākt pozīcijā, kurā mums nav ko zaudēt. Tas ir papildu spēks un impulss katru dienu pierādīt to, ka mēs šeit iederamies. Ir svarīgi nepazaudēt šo identitāti," teica Banki.

Viņš izcēla, ka mača laikā bijušas 14 vadības maiņas un spēle ritējusi augstā intensitātē, kā arī to, ka latviešiem izdevies jau mača sākumā laukumā doties ar augstu enerģijas līmeni gan aizsardzībā, gan uzbrukumā.

"Jau no paša sākuma parādījām labu enerģiju, neskatoties uz to, ka komandu izmēros bija starpība. Izvēlējāmies mazāku sastāvu, bet pieturējāmies pie tā visas spēles garumā. Rolands [Šmits], Dāvis [Bertāns] un Rodions [Kurucs] izdarīja lielisku darbu, lai cīnītos ar viņu daudzpusību un fizisko spēku. Visi iedvesmojās no tā, kā mēs iesākām spēli," skaidroja Banki.

Treneris arī skaidroja, ka komandas ķīmija un identitāte basketbolā ir sarežģītas lietas, taču Latvijas izlasei, kopš viņš sāka darbu ar to, izdevies izveidot gan ķīmiju, gan komandas identitāti.

"Izlasē ar ķīmiju un identitāti ir vienkāršāk. Visi nāk no vienas valsts, runā vienu valoda un izauguši vienā kultūrā. Manā pozīcijā ir svarīgi viņiem iedot savu stilu. Viņiem ir spēcīga piederības sajūta. Kad neko nezināju par Latvijas komandu, mācījos no iepriekšējiem treneriem un spēlētājiem, kuru bija pirms mums. Tas, kas mani padara priecīgu, ir tas, ka, ieejot basketbola zālē, uzreiz var pazīt Latvijas komandu," stāstīja Banki.

Svētdien Latvijas izlase tiksies ar Brazīliju.

L apakšgrupā visās trīs spēlēs uzvarējusi Kanāda, pa trīs panākumiem četrās cīņās ir Latvijai un Spānijai, bet Brazīlija svinējusi divas uzvaras trīs dueļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi