Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Banki: Mūsu nākamais mērķis ir rītdienas spēle

Latvijas vīriešu basketbola izlases nākamais mērķis ir gūt panākumu ceturtdien pret Itāliju, ar kuru tiksies Pasaules kausa pusfinālā par 5.-8.vietu, preses konferencē izcēla Latvijas izlases treneris Luka Banki.

Jau ziņots, ka Pasaules kausa ceturtdaļfinālā latvieši ar rezultātu 79:81 piekāpās Vācijai.

"Protams, tagad ir liela vilšanās, bet mums nevajag pazaudēt plašāku skatu uz mūsu ceļu un to, ko izdarījām laukumā. Ceļot no Džakartas uz Manilu un būt pie viena galda ar citām pasaules septiņām labākajām komandām, kas izskatās tik lielas un spēcīgas. Vēl vienu reizi parādījām, ka esam spējīgi sacensties, un tas dara mani lepnu," stāstīja Banki.

Viņš norādīja, ka Latvijas izlase, kas turnīrā ieradusies ar sastāvu, kurā ir gan jaunāki, gan pieredzējušāki spēlētāji, šobrīd attīstās pareizajā virzienā.

"Pieredzes bagātākie spēlētāji ļoti palīdz jaunākajiem justies kā daļai no komandas. Nākamais mērķis nav olimpiskais kvalifikācijas turnīrs, bet nākamais mērķis ir jau rītdien. Mums priekšā ir vēl spēle, kas ir iespēja spēlēt pret labākajām komandām. Iespēja ir jāizmanto, neskatoties uz to, ka mūsu sirdis ir salauztas," teica Banki.

Jau ceturtdien latvieši stāsies pretī Itālijai pusfinālā par 5.-8.vietu. Banki piebilda, ka viņam ir savāda sajūta kā itālim, kurš vada Latvijas izlasi, Pasaules kausā tikties ar Itāliju.

"Spēlētāju uzdevums ir atpūsties, ja iespējams, izgulēties un atrast veidu, kā iztīrīt savu prātu, jo, protams, viņiem galvā ir daudz nepatīkamu domu, nožēlas un vilšanās, taču mums vajag restartēties. Ir tikai pāris stundas, lai dotos laukumā un spēlētu nopietnu basketbolu. Kad sāku strādāt Latvijas izlasē, negaidīju pēc diviem gadiem Pasaules kausā labāko astotniekā tikties ar Itāliju," skaidroja Banki.

Treneris uzsvēra, ka Latvijas basketbolistiem nav pieredzes šāda līmeņa turnīros, tāpēc katrs aizvadītas mačs ir nozīmīgs.

"Tikai sacenšoties ar labākajiem var attīstīties. Izlasei nav šādas pieredzes, jo nebijām starptautiskajos turnīros kopš 2017.gada. Joprojām ir basketbolisti, kuri ir spēlējuši tikai vietējās līgās. Mums svarīga ir katra spēle, lai attīstītos un veidotu uzlabojumus. Esam priecīgi par jau paveikto, bet koncentrējamies nākamajam solim," teica Banki.

Nākamās divas spēles Latvijas izlase aizvadīs ceturtdien un sestdien, finālturnīra noslēgumā cīnoties par piekto vai septīto pozīciju. 

Pasaules kausa finālturnīrs noslēgsies 10.septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi