Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Banki: Latvijas basketbolisti dažu spēļu laikā ir kļuvuši par paraugiem

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētāji pēc septiņiem mačiem Pasaules kausa finālturnīrā ir kļuvuši par paraugiem daudziem cilvēkiem, preses konferencē teica Latvijas izlases treneris Luka Banki.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtdien Manilā Pasaules kausa finālturnīra pusfinālā par 5. līdz 8.vietu ar 87:82 pārspēja Itāliju un meistarsacīkstes noslēgs sestdien ar maču par piekto pozīciju.

"Laba uzvara, neskatoties uz to, ka bija maz laika atjaunot gan fizisko, gan mentālo enerģiju pēc vakardienas spēles pret Vāciju. Mums nebija iespējas sagatavoties pēc mūsu ierastās rutīnas. Komanda parādīja savas vērtības pēc vāja spēles sākuma, un viņi parādīja, ka viņiem šī spēle ir nozīmīga," teica Banki.

"Spēlētāji atrada sajūtas, lai spēlētu ar mūsu ierasto ritmu. Bija patīkami redzēt komandu spēlējam tā, kā es to sagaidu. Beigās bija grūti, bet laba uzvara, kas sniedz iespēju nākamajā mačā cīnīties par piekto vietu," piebilda itāļu speciālists.

Treneris atklāja, ka viņam tika atsūtītas fotogrāfijas un video ieraksti, kuros bērni skolā kopīgi skatījās Latvijas izlases spēli pret Vāciju, un viņš šīs ziņas pārsūtījis arī spēlētājiem. 

"Dažu spēļu laikā viņi ir kļuvuši par paraugiem un viņiem kā paraugiem vajag iedvesmot cilvēkus. Šovakar no spēlētājiem tika sagaidīts tas, ka viņiem jāparāda savas vērtības, ko viņi arī izdarīja. Viņi ir pelnījuši kļūt par paraugiem un tas nav atkarīgs no uzvarām, bet no attieksmes. Vērtības ir tas, kas padara cilvēkus īpašus," stāstīja treneris.

Banki norādīja, ka viņam pret Itāliju nebija grūti kontrolēt emocijas, taču pusfināla spēle par 5.-8.vietu, iespējams, nespēj radīt spēlētājos vai treneros tās emocijas, kas tika gūtas ceturtdaļfinālā.

"Svarīgākais bija atdot visu manu enerģiju tam, lai komanda būtu sagatavojusies tik sarežģītam mačam. Esmu ļoti pateicīgs spēlētājiem un tikai centos palīdzēt viņiem saglabāt pārliecību un pareizo virzienu. Nebija īpašu emociju, tikai bauda redzēt, kā komanda saslēdzās kopā," skaidroja Banki.

Pasaules kausa finālturnīrs noslēgsies 10.septembrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi