Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Banki: Komandas sagatavošanās process ir tikai sācies

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki pēc pārbaudes spēles ar Šveici atzina, ka spēlētāju sagatavošanās process ir tikai sācies un vēl daudz darba jāiegulda, lai sasniegtu labāko komandas formu.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbola izlase pirmdien pārbaudes spēlē ar rezultātu 85:66 pārspēja Šveici.

Pēc spēles Latvijas Basketbola savienībai Banki sacīja, ka "joprojām esam tikai sagatavošanās posma sākumā. Spēlētāji pamazām uzlabo spēles formu, iepazīst viens otru, bet vēl tālu līdz labākajai kondīcijai".

Treneris piebilda, ka tas bijis iemesls, kādēļ spēlētāji laukumā nav sapratušies un lūguši nomaiņu jau pēc dažām laukumā pavadītām minūtēm.

"Šodien pirmās desmit minūtes nebija labas. Taču man patika, kā komanda spēja pieskaņoties un uzlabot sniegumu, izmantojot mūsu stiprās vietas," spēlētājus uzteica Banki, piebilstot, ka Šveices komanda bijusi labs pretinieks, lai ar savu "specifisko spēles stilu" un agresivitāti vērstu uzmanību uz Latvijas izlases nepilnībām.

"Būs intensīvi treniņi un vēl divas spēles. Katram atsevišķi un visiem kopā jāuzlabo sportiskā forma, jāapārstē mikrotraumas. Un gaidām iesaistāmies Dāvi Bertānu," par turpmāko izlases gatavošanās procesu sacīja galvenais treneris.

Arī Latvijas valstsvienības kapteinis Jānis Strēlnieks teica, ka "vēl esam tikai ceļa sākumā. Jāmācās būt agresīvākiem, aktīvākiem fiziskajā cīņā".

1.augustā, plkst.19, Latvijai Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā pretim stāsies Slovākijas izlase.

Latvijas vīriešu valstsvienība gatavoties 2023.gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas turnīram sāka jūlija vidū.

Kā ziņots iepriekš, veselības stāvoklis valstsvienības darbā neļāva iesaistīties "Barcelona" spēlētājam Rolandam Šmitam. Savukārt treniņā gūtā pēdas savainojuma dēļ no ierindas izgājis Aigars Šķēle.

2023.gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas turnīrā "Arēnā Rīga" Latvijas valstsvienība sacentīsies ar Rumānijas (7. un 11.augustā) un Baltkrievijas izlasi (8. un 12.). Pēc divu apļu turnīra divas labākās komandas novembrī turpinās cīņu par ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2023.gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

Latvijas izlases kandidāti dalībai 2023.gada Pasaules kausa priekškvalifikācijas turnīrā:

Jānis Strēlnieks, Kristers Zoriks, Dairis Bertāns, Rihards Lomažs, Artūrs Kurucs, Artis Ate, Artūrs Strautiņš, Dāvis Bertāns, Ojārs Siliņš, Mareks Mejeris, Andrejs Gražulis, Rinalds Mālmanis, Klāvs Čavars, Mārtiņš Meiers, Verners Kohs, Anrijs Miška.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi