Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Banki izlases dēļ atteicis Eirolīgas klubam

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki saņēmis darba piedāvājumu no Spānijas kluba Vitorijas Baskonia, tomēr to noraidījis, laikrakstam Tuttosport atklāja itāļu speciālists.

Pagājušajā sezonā "Baskonia" Spānijas čempionātā ierindojās piektajā vietā, bet ULEB Eirolīgā ar 18 uzvarām uz 16 zaudējumiem palika devītajā vietā un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.

"Tā bija iespēja atgriezties Eirolīgā 58 gadu vecumā, ideāla situācija karjeras noslēgšanai. Es biju lepns," laikrakstam pastāstīja Banki. "Bez grūtībām atradu kopīgu valodu ar kluba īpašnieku [Hosē Antonio] Kerehetu un vienu no labākajiem skautiem [Alfredo] Salazāru, tomēr viņi gribēja, lai uzreiz pametu Latvijas izlasi."

Banki atklāja, jūt "morālu atbildību Latvijas priekšā" un aiziešana no valstsvienības nebūtu viņa darba stilam atbilstoša. "Varbūt to nožēlošu," par atteikumu "Baskonia" izteicās Banki.

Aizvadītajā sezonā Banki bija Francijas kluba Strasbūras SIG galvenais treneris, komandu atstājot pēc sezonas.

No 2013. līdz 2015.gadam itāļu speciālists bija Eirolīgas kluba Milānas "Emporio Armani" galvenais treneris. 2014.gadā Banki kļuva par Itālijas čempionu un Eirolīgas ceturtdaļfinālistu, bet gadu vēlāk ar komandu izcīnīja pirmo vietu A sērijas pamatturnīrā.

Tāpat viņš strādājis citās Itālijas komandās, kā arī vadījis Vācijā, Grieķijā un Krievijā. Pirms divām sezonām Banki strādāja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Bruklinas "Nets" fārmklubā Longailendas "Nets", kas spēlē Attīstības jeb G līgā.

Latvijas izlasi Banki vada no 2021.gada aprīļa un viņa vadībā valstsvienība pirmo reizi kvalificējās Pasaules kausa finālturnīram beigās. Līgums ar Banki ir pagarināts līdz 2025.gadā Rīgā gaidāmajam Eiropas čempionātam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi