Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Labākie dodas uz Kuldīgu

Jaunu ambīciju līmeni šosezon izvirzījušas Latvijas vadošās telpu futbola komandas. Riga klubs palika tikai vienu gūto vārtu attālumā no UEFA Čempionu līgas pusfināla, bet pašu mājās tam ļoti nopietnu konkurenci sastāda RFS Futsal vienība. 20. un 21. aprīlī Kuldīgā notiks Latvijas kausa telpu futbolā finālčetrinieka turnīrs, kurā bez šīm divām ambiciozajām komandām sacentīsies arī vietējā vienība Nikers un Salaspils FA. Par gaidāmajām sacensībām stāsta Latvijas Futbola federācijas telpu futbola attīstības speciāliste Oļesja Maļikova.

Divas sekundes pirms sirēnas. Latvijas kauss telpu futbolā kopš atjaunošanas notiek sesto reizi. Pagājušā gada fināls Jēkabpilī izvērtās ļoti iespaidīgs, RFS Futsal ar 6:5 pārspējot Riga. Toreiz uzvaras vārtus Edgars Tarakanovs ar desmit metru soda sitienu guva nieka divas sekundes pirms pamatlaika beigām. Latvijas kausa finālspēle Kuldīgā notika arī 2019. gadā un šosezon tieši Nikers ir pārliecinoši apmeklētākā telpu futbola Virslīgas komanda. Esam pārliecināti, ka viņiem izdosies sarīkot foršu pasākumu.

Velna duči. Latvijas kausam šosezon pieteicās 13 komandas. Komunicējot ar vienībām, redzam, ka viņu entuziasms par šādām sacensībām ir liels, un prognozējam, ka nākamajā sezonā dalībnieku skaits augs. Šajā sezonā Virslīgā spēlējuši 13 leģionāri, kas ir vēsturē lielākais ārzemju spēlētāju skaits.

Zvaigžņoti sastāvi. Kaut arī Riga komandai neizdevās iekļūt UEFA Čempionu līgas finālturnīrā, tās sastāvs sezonas otrajā pusē nav kļuvis vājāks. Jā, Rikardinju pašlaik ir trauma un viņš veseļojas mājās, bet ierindā ir Taliss, Kiki un citi izcili spēlētāji. Ļoti spēcīgs sastāvs ir arī RFS Futsal, kas sezonas laikā piesaistīja jaunus leģionārus, un nav iespējams prognozēt, kura no šīm komandām uzvarēs. Pirms tam gan abām vēl būs jāizcīna uzvaras pusfināla mačos.

Video sistēmas debija. Kausa finālturnīrā pirmoreiz mūsu valstī tiks izmantota video atbalsta jeb VS sistēma. Tā ir līdzīga kā VAR sistēma futbolā – tiks uzstādītas papildu kameras, un tiesnesis, ja komandas pieprasīs vai pats uzskatīs par nepieciešamu, varēs vēlreiz caurskatīt epizodi. VS sistēma tiks izmantota visās četrās izšķirošajās kausa spēlēs un Latvijas čempionāta finālsērijā, kas sāksies nedēļu vēlāk.

Pirmās Eiropas čempionāta biļetes. Finālspēlē līdzjutējiem būs iespējams piedalīties konkursā, kurā izspēlēsim pirmās divas biļetes uz 2026. gada Eiropas čempionāta finālturnīru. Līdz Rīgā un Kauņā gaidāmajām sacensībām atlikuši mazāk nekā divi gadi. Sistemātiski gatavojamies prestižajam turnīram. Nav iespējams paredzēt, kad Latvijā nākamreiz notiks Eiropas čempionāta finālturnīrs.

Telpu futbols katrā pilsētā. Vēlamies, lai līdz Eiropas čempionātam Latvijas telpu futbols kļūtu spēcīgāks. Rudenī debiju piedzīvos Baltijas līgas sacensības, kurās piedalīsies pa diviem katras valsts labākajiem klubiem. Tāpat strādājam pie ērtas sistēmas veidošanas, lai sporta veids būtu pieejams ikvienā Latvijas pilsētā, jo tas ir ļoti nozīmīgs palīgs arī jauno futbolistu attīstīšanā. Mūsu sauklis ir "Telpu futbols katrā pilsētā".


LATVIJAS KAUSA TELPU FUTBOLĀ FINĀLTURNĪRS

Kuldīgas sporta halle

20. aprīlis

  • 14.00 Salaspils FA – RFS Futsal
  • 18.00 Nikers – Riga

21. aprīlis

  • 13.00 Spēle par trešo vietu
  • 18.00 Fināls

Ieeja bez maksas

Spēļu tiešraides pieejamas Sportacentrs.com


Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze aprīļa numurā! Žurnāla saturu gan drukātā, gan digitālā formātā iespējams abonēt mūsu jaunajā mājaslapā ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā