Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izbaudīt ātrumu un iebortēt

Par vienu no šīs sezonas Latvijas hokeja čempionāta rezultatīvākajiem spēlētājiem U-15 vecuma grupā kļuva 13 gadu vecais Olivers Mūrnieks, kurš paralēli spēlēja arī U-17 ieskaitē, spēkojoties ar vairākus gadus vecākiem pretiniekiem. Jaunais centra uzbrucējs izbauda hokejā valdošo ātrumu, tomēr paralēli atzīst, ka vēl nepieciešams daudz strādāt pie slidošanas prasmju uzlabošanas. Vairāk stāsta pats jaunais talants!

"Trenējos no piecu gadu vecuma. Vispirms to sāka darīt mans vecākais brālis Daniels, kurš pašlaik spēlē ASV, es sekoju viņa pēdās. Braucu un skatījos, kā viņš spēlē, īpaši mazākumā, tas man ļoti palīdzēja. No pirmās līdz ceturtajai klasei paralēli nodarbojos arī ar basketbolu, bet jau tad hokejs patika vairāk, savukārt basketbols bija brīvajam laikam. Vēlāk abus sporta veidus apvienot vairs nebija iespējams.

Trenējos četras reizes nedēļā. Vispirms dodos uz skolu, tad aptuveni stundu varu pabūt mājās un seko treniņš. U15 grupā spēlēju komandā Falkons, bet U17 vecumā pārstāvu Baltu vilkus. Vecākajā grupā puiši ir fiziski stiprāki un ātrāki, bet cenšos pielāgoties. Kaut kā turu līdzi. U15 ieskaitē piedalās arī Latvijas sieviešu hokeja izlase. Pret viņām ir pagrūti spēlēt, jo nedrīkstam pielietot spēka paņēmienus un jāspēlē mierīgāk, bet arī tāda pieredze ir noderīga.

Savā karjerā vēlētos tikt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un Latvijas izlasē. Tomēr svarīgi arī attīstīt personību, lai pēc karjeras es būtu normāls cilvēks.

Visvairāk man patīk, ka hokejā var ātri slidot, izbaudīt ātrumu, tāpat arī iespējams izmantot fizisko spēku – patīk kādu ielikt bortā un pēc tam dzirdēt, ka visa komanda ar nūju sit pa soliņu. Manas stiprākās puses ir metiens, kā arī laba spēle aizsardzībā. Daudziem nepatīk strādāt aizsardzībā, bet es uzskatu, ka tas ir ļoti svarīgi. Īpaši, ja esi centra uzbrucējs. Savukārt vājā puse ir slidošana. Esmu centies to uzlabot, bet tā arī nav izdevies. Turpinu strādāt.

Ceru, ka Latvijas izlasei šī gada pasaules čempionātā sekmēsies labi. Kādreiz arī mums jāsasniedz pusfināls! Priecātos, ja izlases līderi, kuri beidz karjeru, nospēlētu vēl vismaz šogad, bet saprotu arī, ka visi kļūst vecāki un jāsāk spēlēt jaunajiem. Mana mīļākā NHL komanda ir Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets, bet par čempioniem šogad varētu kļūt Karolīnas Hurricanes – viņiem ir labs sastāvs.

Arī brīvajā laikā man patīk būt aktīvam – dodos spēlēt basketbolu un futbolu. Jā, spēlēju arī videospēles, bet, kad tās apnīk, atkal izeju ārā pamētāt bumbu. 

Šo un citus rakstus lasiet arī žurnāla Sporta Avīze maija numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā