Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ierakstīt vārdu vēsturē

15 gadu vecā Santa Stepulāne jau divus gadus pēc kārtas kļuvusi par Latvijas čempioni mākslas vingrošanā. Viņa apzinās, ka vingrotājas karjera nebūs ļoti ilga, bet līdz tam jaunās ogrēnietes mērķis ir ierakstīt savu vārdu sporta vēsturē. Stāsta viņa pati!

"Vingrot meitenes parasti sāk piecu gadu vecumā un tā bija arī ar mani. Līdz ar to varu teikt, ka par manu došanos uz vingrošanu izlēma vecāki – mana mamma ir trenere, un man nebija izvēles. Tomēr jau arī līdz tam praktiski visu laiku atrados zālē.

Mums zāle pieejama četras dienas nedēļā un šajā laikā trenējamies 4–6 stundas. Treniņus apvienot ar skolu nav grūti, un šogad pabeidzu mūzikas skolu. Kamēr vajadzēja iet arī uz to, gan bija sarežģītāk. Ja būtu iespēja, es labprāt trenētos vēl vairāk. Mūzikas skolā mans galvenais priekšmets bija flauta, bet mācījos arī spēlēt klavieres.

Divus gadus pēc kārtas esmu kļuvusi par Latvijas čempioni daudzcīņā, kas ir mans līdz šim lielākais panākums. Man sportā nav elka, bet, skatoties uz pasaules labākajām sportistēm, no viņām mācos un iedvesmojos," atklāj jauniete.

"Mana stiprākā īpašība ir mans raksturs - nespēju pabeigt treniņu, ja neesmu visu izdarījusi, kā vajag."

"No vingrošanas disciplīnām man vislabāk patīk aplis un bumba. Nav tādas disciplīnas, kas man nepatiktu, bet pēdējā laikā sacensībās neiet vingrojums ar lentu. Treniņos vienādi daudz strādājam pie visām četrām disciplīnām, jo pārsvarā gadījumu sacensībās jāveic tās visas.

Mana trenere ir mana mamma, un viņai ir stingrs raksturs. Man patīk trenēties ar mammu, viņa mani labāk saprot, tomēr dažreiz traucē tas, ka sarunas par treniņu atnāk arī uz mājām.

Es vēlētos kļūt par labu sportisti, lai pēc karjeras mani atcerētos. Gribu ierakstīt savu vārdu vēsturē. Ja veselība atļaus, domāju, ka trenēšos vēl gadus piecus, jo pārsvarā meitenēm karjera ilgst aptuveni līdz 20–25 gadiem. Varbūt pēc karjeras trenēšu, bet es to nevēlētos kā galveno profesiju – gribu kļūt par ārsti," noslēdz daudzsološā sportiste.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zinātāji zina vislabāk

Latvijas spožākajiem prātiem sportā reizi divās nedēļās ir svētku diena, jo notiek Sporta viktorīnas spēle, kurā viņiem tiek dota iespēja pārbaudīt savas spējas un uzzināt ko jaunu. Šī gada 2. februār...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā